Uzmanlardan deprem açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlardan deprem açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2013 09:13

Marmara Denizi’nde bugün saat 08.33’te 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Çanakkale, Tekirdağ ve İstanbul’un Marmara kıyılarında şiddetli olmak üzere Kocaeli’den İzmir’e kadar olan bölgede hissedildi. Uzmanlar depremi hurriyet.com.tr'ye değerlendirdi.

Haberin Devamı

Gündoğdu, "Gökçeada açıklarında meydana gelen 5,3 büyüklüğünde meydana gelen deprem o bölge için normal. Yeri ve özellikleri hakkında henüz bilgim yok. Şaşırtıcı olmayan beklenen bir depremdi. Ama kırılmanın hangi mekanizmada olduğunu söylemek için bilgiye ihtiyacımız var. " dedi.

PROF. DR. PERİNÇEK: ANORMAL BİR ŞEY DEĞİLDİR

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, Gökçeada'da meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremle ilgili, "Deprem, Kuzey Anadolu Fayı'nın Semadirek Adası ile Gökçeada arasındaki fay aktivitesidir. Anormal bir şey değildir" dedi.


Perinçek, depremin sürpriz olmadığını, bölgede insanlarca hissedilmeyen yüzlerce sarsıntı olduğunu bildirdi.

Son depremle bunun net bir şekilde duyulduğunu belirten Perinçek, "Deprem, Kuzey Anadolu Fayı'nın Semadirek Adası ile Gökçeada arasındaki fay aktivitesidir. Anormal bir şey değildir" diye konuştu.

Perinçek, Kuzey Anadolu Fay hattının Saros Körfezi'nden Gökçeada'nın kuzeyine uzandığına işaret ederek, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

KEŞKE BÖYLE ONLARCA DEPREM OLSA

"Keşke böyle onlarca deprem olsa da beklenen büyük Marmara depremi için enerji birikmese. Çünkü enerji birikmesi çok daha kötü sonuçlar veriyor. Keşke her 10-15 günde bir böyle deprem olsa. Kuzey Anadolu Fayı Tekirdağ dolaylarında karaya çıkıyor ve Saros'da denize giriyor. Burada iki fay var, biri Gökçeada'nın yakınında denizin biraz açığında, diğeri Semadirek açıklarında. Bu fay sürekli hareket halinde. Deprem kesinlikle sürpriz değil. Derinlik bu depremde çok önemli değil."

Bu arada, deprem Bursa ve Balıkesir'de de hissedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!