Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? İşte MEB uzman ve başöğretmenlik sınav başvuru tarihleri

Güncelleme Tarihi:

Uzman öğretmenlik sınavı ne zaman İşte MEB uzman ve başöğretmenlik sınav başvuru tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2022 02:08

Uzman öğretmenlik sınavının ne zaman yapılacağı, eğitimlerin başlamasıyla gündeme geldi. MEB'den yapılan açıklamaya göre, uzman ve başöğretmenlik eğitim programı 18 Temmuz'da başladı. Resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin 531 bin 885'i uzman öğretmenlik, 70 bin 437'si de başöğretmenlik olmak üzere toplam 602 bin 322 kişi, eğitim programlarına katılmaya hak kazandı. Eğitimlerini tamamlayan adaylar ardından sınavlara katılacak. Gözler şimdi uzman öğretmenlik sınav başvuru tarihlerinde. Peki, uzman öğretmenlik sınavı ne zaman? İşte, başvuru ve sınav tarihi.

Haberin Devamı

Uzman öğretmenlik sınavı başvurusu ne zaman sorusu MEB'in yayınladığı kılavuz ile yanıt buldu. Öğretmen kariyer basamakları kapsamında Türkiye'de ilk kez düzenlenen uzman ve başöğretmenlik eğitim programı 18 Temmuz'da başladı ve 5 Eylül'e kadar devam edecek. Başöğretmenlik eğitim programı ise 18 Temmuz'da başlayıp 19 Eylül tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Takvime göre sınava başvurular 26 Eylül-03 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak. Söz konusu sınav ise 19 Kasım 2022'de ilan edilecek.

UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK SINAVLARI NE ZAMAN?

Sınav 19 Kasım 2022 Cumartesi günü gerçekleşecek. Yazılı sınav başvuruları 26 Eylül-03 Ekim 2022 tarihleri arasında alınacak ve sınav sonuçları 12 Aralık 2022 tarihinde duyurulacak.

Eğitim programı ile ilgili bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "Uzman öğretmenlik eğitim programı, 18 Temmuz'da başlayıp 5 Eylül saat 23.59'da sona erecek. Başöğretmenlik eğitim programı ise 18 Temmuz'da başlayıp, 19 Eylül saat 23.59'da sona erecek. Bu vesileyle uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sürecinin eğitim camiamıza hayırlı olması temennisiyle eğitimlere katılacak tüm öğretmenlerimize şimdiden başarılar diliyorum" dedi. 

Haberin Devamı

EĞİTİM PROGRAMI BAŞLADI

Eğitim programına katılmaya hak kazananlardan, resmî eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler MEBBİS şifrelerini, özel öğretim kurumlarında ve MEB dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan öğretmenler/uzman öğretmenler ise e-Devlet şifrelerini kullanarak oba.gov.tr adresi üzerinden eğitimlere katılabilecek.

Eğitimlerin sağlıklı yürütülebilmesi ve adayların herhangi bir sıkıntı yaşamamaları için adayların MEBBİS veya e-devlet şifreleri ile bireysel giriş yapmaları gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!