Üzeyir Bey sürpriz evi göremedi

Güncelleme Tarihi:

Üzeyir Bey sürpriz evi göremedi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2001 01:57

Alarko Topluluğu Eş Başkanı Üzeyir Garih'in Çırağan'da Yahya Efendi Çıkmazı'ndaki evi, taziye ziyaretine gelenlerle dolup taşıyor.

45 yıllık eşini kaybeden Lili Garih, bir yandan taziyeye gelenlerle Üzeyir Bey'e ilişkin anılarını paylaşırken, bir yandan elinde kumanda TV'deki bütün kanalları tarıyor, cinayetle ilgili yeni bir gelişme olup olmadığını öğrenmeye çalışıyor.

Aniden kaybettiği eşi Üzeyir Garih'in insanlara yardımı ne kadar çok sevdiğini, ama bunu çoğunlukla çevresindekilere hissettirmeden yaptığını, gözleri dolu dolu anlatıyor ve ekliyor:

‘‘Yaptığı yardımları çoğu kez ben bile bilmezdim. İnsanlara yardım ettiğinin bilinmesini istemezdi.’’

Musevi inanışına göre Üzeyir Garih'in ölümünden itibaren çekirdek ailedeki kişi sayısı kadar mum, evin ortasındaki salonda sürekli yanıyor.

Lili Garih, Üzeyir Garih'in kendisine geçen yıl sürpriz yaparak satın aldığı Bodrum'daki evinin son halini göremediğini söylüyor. Lili Garih, ‘‘Üzeyir Bey bu hafta sonu bana, geçen yıl aldığı evin son halini görmeye gelecekti. Bodrum'daki iki evimi de aldıktan sonra hiç gelmedi ve 8 yıl sonra bana söz vermişti’’ diyor.

Bodrum Yahşi'de şimdi yan yana iki evi olan Lili Garih, eski evini satın alırken aslında yanındaki evi çok istemiş. Ancak o ev daha önce satıldığı için bu isteğine kavuşamamış. Bunu öğrenen Üzeyir Garih, eşi Lili'nin asıl istediği evin satılık olduğunu duyar duymaz geçen yıl mart ayında satın alarak Lili Hanım'a büyük bir sürpriz yapmış.

Üzeyir Garih, cinayete kurban gitmeseydi, bu hafta sonunu Bodrum'daki yazlık evinde geçirecekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!