Uzay yolu gözlüyorlar

Güncelleme Tarihi:

Uzay yolu gözlüyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

25 Haziran günü kaza geçiren Rus uzay istasyonu MİR, o gün bugündür enerjisinin büyük bölümü yitik vaziyette, uzayın karanlığında öylece duruyor. İstasyondaki iki Rus kozmonot ve bir Amerikalı astronotun ailelerinin akılları ise hep uzayda. Ekim'de bir arkadaşına görevini teslim etmesi planlanan Amerikalı astronot Michael Foale'un karısı Rhonda, kızı Jenna ve oğlu Ian kavuşmak için gün sayıyorlar...

Foale'un Galveston Bay'deki evinde kazadan beri büyük telaş yaşanıyor. NASA'nın aileye daha önceden yayınlanacağını haber verdiği görüntüler sayesinde babalarından haber alan Jenna ve Ian artık babalarını televizyon ekranında görmek yerine ona sarılmak istiyorlar. Ian, ‘‘Babamın görüntüsünü biliyorum ve onu televizyonda çok gördüm, eve gelmesini istiyorum artık'' diye yakınıyor.

NASA tarafından düzenlenen video konferansları sırasında en az 10 üst düzey NASA görevlisi ve diğer astronotların da bulunmasından dolayı özel bir şey konuşamadıklarını söylüyor Rhonda. Konuşmalar sırasında Michael'ın o gün Vivaldi dinleyip dinlemediğini sormuş ve sörf yapmak için gitmeyi planladıkları Meksika tatilinden bahsetmişler. Geçen hafta Rhonda'nın doğumgünü dolayısıyla kurulan bağlantı bu havada geçmiş. Foale çifti önümüzdeki hafta çarşamba günü 10. evlilik yıldönümlerinde kurulan bağlantıda da yalnız kalamayacaklar.

Eskiden NASA'nın jeologlarından olan 39 yaşındaki Rhonda, Michael'a sık sık e-mail yazıp Rusya'ya gönderdiğini, mesajlarının oradan da uydu aracılığıyla MİR'e gittiğini söylüyor. Foale ailesinin bir başka iletişim aracı da, California ve Massachusettes'deki uzaydan mesaj alabilen amatör radyo operatörleri. Hergün çocukları okula götüren Rhonda, günlük işlerle avunarak kocasının MİR'de her an tehlike içinde olduğunu unutmaya çalışıyor. ‘‘Yapabileceğim tek şey dua etmek. Michael'in emin ellerde olduğunu biliyorum'' diyor Rhonda ve ekliyor: ‘‘Her seferinde onu çok sevdiğimi söylüyorum''.

Michael'in Cambridge'de yaşayan annesi Mary ve babası Colin Foale de video bağlantılar sayesinde oğullarıyla haberleşiyorlar. Foale ailesi Ekim başında bir Amerikan uzay aracı tarafından dünyaya getirilmesi planlanan Michael'ı her geçen gün daha fazla özlüyor ve sabırsızlıkla onu kucaklamayı bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!