Uzay ve taş devri kahramanlarına destek veriliyor

Güncelleme Tarihi:

Uzay ve taş devri kahramanlarına destek veriliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2009 00:00

Ukrayna Televizyonunda canlı yayına çıkan Kırmızıgül, ağır konuştu.

Haberin Devamı

Mahsun Kırmızıgül, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapılan Türk Filmleri Haftası’nın açılışına katıldı. Beyaz Melek’in açılış filmi olması nedeniyle filmin oyuncularından Ali Sürmeli ve Fadik Sevin Atasoy ile birlikte Kiev’de hazır bulunan Kırmızıgül’e basının ilgisi büyüktü.

Ukray’na’da bir de canlı yayına katılan Kırmızıgül, tv sunucusunun ‘Bizde büyük şirketler, edebiyat alanındaki uyarlamalara, tarihi filmlere ve sosyal konulara çok büyük destek veriyorlar. Sizin ülkenizde daha çok hangi filmler destek görüyor’ diye sorması üzerine ‘Türkiye’de ciddi ve saygın şirketler, tarihi olan,  yontma taş, uzay ve halk kahramanlarına destek veriyor’ dedi. Cevabı espri zanneden sunucuya Kırmızıgül, söylediklerinin gerçek olduğunu belirterek,  ‘Bizde komedi filmlerine destek veriliyor ama istisnalar da yok değil’ dedi.
Sunucu daha sonra ‘Siz de sinema bağımsız mı, sansür var mı? diye sordu. Kırmızıgül’ün cevabı ‘Afrika ve dünyanın gelişmemiş ülkelerinde olan askeri darbeler ne yazık ki, bizde de oluyor. 12 Eylül döneminde  maalesef bir çok film yakıldı ve bizden önceki bir çok sinemacı büyüğümüz  büyük bedeller ödedi. Ama şu an çok seslilikle tanışan Türkiye, Atatürk’ün işaret ettiği çağdaşlık ve uygarlık yolunda büyük mesafeler kat etti’ oldu.. Ünlü yönetmen ve sanatçı Kırmızıgül, sinemanın gücünün çok önemli olduğunu değinerek, ‘Beyaz Melek filmi, Türkiye’de yaşlılar konusunu gündeme getirerek çok önemli bir katkı sağladı. İkinci filmim Güneşi Gördüm’ün vizyona girmesi ile birlikte  Türkiye'de Kürt Sorunu'nun barış sürecine girdi ve bunda filmin etkisi çok büyük oldu’ dedi

Haberin Devamı

“HERKES BARIŞ İÇİN BİR ŞEYLER YAPSIN”
Bir sanatçı olarak üzerinde düşen görevi film çekerek yaptığına değinen Kırmızıgül; ‘25 yıldır akan bir kan var. Bunun durmasının önünde kim engelse bu halk onları hiçbir zaman affetmeyecek. Ölen Anadolu'nun yağız delikanlıları. Olan fakire oluyor. Ben  şehit düşen zengin bir insan görmedim.’ dedi. Eskiden koparılan bir takım bağların yeniden onarılması için elbirliğiyle çalışılması gerektiğini vurgulayan Kırmızıgül, "Bizler  barış istiyoruz. Kardeşin kardeşi vurmasını ve kan görmek istemiyoruz. Bu ülkenin büyümesinin önündeki en büyük sorunu olan iç çatışmaya  her kurumun her insanın barış için katkı sunmasını istedi. .
 
"BU İŞTEN RANT SAĞLAYANLAR BU İŞİN BİTMESİNİ İSTEMEZ"
Sanatçı gelecek için ise umut dolu konuştu ve şöyle devam etti ‘25 yıldır halkın çektiği bir bela var. 500 milyar doların harcandığı bir  davada  tabi ki bu işten gerek siyasi gerekse maddi anlamda büyük  rant sağlayanlar hiçbir zaman barışın olmasını istemeyeceklerdir. Bu işten rant sağlayanları halk ve şehit veren aileler hiçbir zaman  affetmeyecek. Şunu da çok iyi biliyorum ki, savaş ve  kavga değil, barış ve halkın sağ duyusu kazanacak’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!