Uzay istasyonunda maraton koşacak

Güncelleme Tarihi:

Uzay istasyonunda maraton koşacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2007 00:00

Kadın astronot Sunita Williams, gelecek ay düzenlenecek Boston Maratonu’nu Dünya’dan 338 km yükseklikteki Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) koşacak. Williams, bant üzerinde koşusunu yaparken, tüm maraton süresince uzay istasyonu dünyanın çevresinde iki tur atmış olacak.

NASA’dan yapılan açıklamada, ilk kez uzayda bir astronotun bir maratonun resmi katılımcısı olacağı belirtildi ve Williams’ın maratonu UUİ’deki bir koşu bandı üzerinde koşacağı kaydedildi. Aralık 2006’dan bu yana UUİ’de görev yapan ve daha önce 42 km’lik bir maraton koşusunu tamamlamayı başaran Williams, uzayda yapacağı koşunun diğer insanlar için de bir esin kaynağı olmasını umduğunu belirtti. Williams, "Çocukları, günlük yaşamlarının bir parçası olarak fiziksel egzersiz yapmaları konusunda cesaretlendirmek istiyorum. Maraton gibi büyük bir hedefin mesajın ulaşmasına yardımcı olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Sporcu astronot Williams, koşu bandında yaklaşık saatte 13 km hızla koşarken uzay istasyonu saniyede 8 km hızla yörüngede yol alacak. İstasyon ve Williams, tüm maraton süresince de Dünya’nın etrafını en az iki kez dolaşmış olacaklar. Williams’ı bu macerasında kızkardeşi Dina Pandya ve meslektaşı astronot Karen Nyberg yalnız bırakmayacak. onlar da Boston Maratonu’na katılacaklar. NASA astronotları Williams ve Nyberg, Ocak 2006’daki Houston Maratonu’nu ilk 100 içinde tamamlayan kadın atletler içinde yer alarak Boston Maratonu’nda koşmaya hak kazanmışlardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!