Uyuşturucuya savaş

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucuya savaş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 1998 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Işılay Saygın'ın başlattığı ‘‘Uyuşturucuyla Mücadele Kampanyası’’ kapsamında bir dizi çekiliyor. Dizide başrolleri bir zamanlar alkol ve uyuşturucu tedavisi gören pop müziğin sevilen iki ismi Harun Kolçak ile Yıldız Tilbe paylaşıyor. TRT eski prodüktörlerinden Hüseyin Taşkın'ın çekeceği dizi on bölümden oluşacak.

‘‘Tehlike Kapımızda’’ adıyla yayınlanacak olan diziye ayrıca 15 bölümden oluşan 1.5 dakikalık spotlar da çekilecek. Birbirinin devamı şeklinde, on bölümlük parçalar halinde yayınlanacağı gibi 60 dakikalık sinema filmi haline de getirilebilecek olan dizi, seminerlerde, okullarda ve toplantılarda yayınlanacak.

Aile büyüklerine, okullara ve gençlere yönelik mesajlar içeren dizide, uyuşturucuyla mücadelede izlenmesi gereken yol, ebeveynlerin tutumu ve gençlerin eğilimleri yansıtılacak. Finallerde ise gençlerin sevdiği sanatçılar yer alıp mesajlar verecek. ‘‘Tehlike Kapımızda’’ adlı dizide toplumun her kesiminden aile çeşitlemeleri yapılacak.

Mesajlarda neler var?

Aile büyükleri, bağımlılık yapan maddeleri kullanmayarak çocuklara iyi örnek olmalıdır.

Kötü arkadaş kişiyi kötülüklere yöneltebilir. Arkadaş toplantılarında dikkatli olun.

Aileler, eğer çocuğunuz aşırı para harcamaya, yalan söylemeye başlamışsa, arkadaş çevresi birdenbire değişmişse, sebepsiz karakter değişikliği gösteriyorsa, onlarla daha yakından ilgilenin. Gerekirse doktora başvurun.

Aileler çocuklarının iyiliği için birbirleriyle işbirliği yapmalı, gerektiğinde onlarla çalışma, eğlenme ortamları hazırlamalıdır.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!