Uyuşturucudan tedavi

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucudan tedavi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Türk popunun iki ünlü sesi Harun Kolçak ve Yıldız Tilbe, Balıklı Rum Hastanesi'nde uyuşturucu tedavisi gördü. Psikiyatrist Doç. Dr. Mansur Beyazyürek tarafından tedavi edilen sanatçılar taburcu oldular. Tilbe ‘‘Yeniden doğdum’’ derken, Kolçak, ‘‘Allah'a inancım etkili oldu’’ dedi.

Pop müziğin iki ünlü isimi Yıldız Tilbe ve Harun Kolçak, uzun süredir kullandıkları uyuşturucudan kurtulmak için büyük çaba gösteriyorlar. Sanatçılar bu nedenle 10 günlüğüne yattıkları Balıklı Rum Hastanesi Anatolia Psikiyatri ve Bağımlılık Tedavi Kliniği'nden önceki gün taburcu oldular. Tilbe ve Kolçak, hastanenin Psikiyatri Bölüm Başkanı Mansur Beyazyürek, Psikolog Dr. Ayhan Kalyoncu ve ekibi tarafından gözlem altında tutularak tedavi edildiler. Büyük bir gizlilik içerisinde hastaneye yatırılan ve yine aynı gizlilik içerisinde tedavi edilen sanatçılardan Yıldız Tilbe tedavi gördüğünü ve dünyaya yeniden gelmiş gibi olduğunu kabul ederken, Harun Kolçak tedavi gördüğünü önce inkar etti, sonra, ‘‘Hastaneye midemi yıkamak için yattım’’ dedi. Israrlarımız üzerine, ‘‘Ben alkol bağımlısıyım. Zamanında ısrarlar karşısında alkole alıştım, artık içmemeye kararlıyım. Bu kararı almamda Allah'a inancımın ve maneviyata yönelmemin büyük etkisi oldu’’ dedi. Kendisine tedavi süresince büyük destek olan Mansur Beyazyürek'e minnet duyduğunu söyleyen Yıldız Tilbe ise uyuşturucuya sahnedeki sıkılganlığını ortadan kaldırmak için başladığını, ancak daha sonra pençesine düştüğünü anlattı. Tıpkı Harun Kolçak gibi eroin kullandığı yolundaki iddiaların asılsız olduğunu, tedaviden sonra ikinci kez dünyaya geldiğini anlatan Tilbe, yaşadıklarından bütün gençlerin ders almasını istedi. Psikiyatrist Doç. Dr. Mansur Beyazyürek ise bu konuda fazla bir bilgi vermek istemedi, sadece, ‘‘Yıldız Hanım'ın esrar kullanması sonrasında oluşan sıkıntıları vardı, bunları gidermek için bana başvurmuştu, kendisini tedavi ettim’’ dedi.

DÜŞ KIRIKLIĞI UYUŞTURUCUYA İTTİ

Yıldız Tilbe, Sezen Aksu'nun kısa süre vokalistliğini yaptıktan sonra, çıkardığı albümün hit parçası ‘‘Delikanlım’’ ile pop dünyasına fırtına gibi girmişti. Ancak, şarkıcı bu hızlı şöhrete hazır değildi ve yanlış strateji ile yaptığı ikinci albüm birincisinin satışının çok altında kaldı. Yakınları Tilbe'nin bu sıralarda iyice uyuşturucu batağına saplandığını, üçüncü albümü olan ‘‘Aşkperest’’teki hayal kırıklığı ile bu tutkusunun boyutlarının içinden çıkılmaz bir hal aldığını söylüyorlardı. Harun Kolçak da müzik dünyasında adını ‘‘Altın Güvercin Şarkı Yarışması’’Aşkın Nur Yengi'yle birlikte yaptıkları düet ile kazanarak duyurdu. İlk albümünde besteleri sesi ve yorumuyla büyük bir başarıya imza atan Harun Kolçak zamanla marjinal bir çevrede farklı ve zararlı alışkanlıklar edindi. Bu dönemde Bendeniz'le gerçekleştirdiği çalışmaların beklediği ilgiyi görmemesi, genç sanatçıyı bunalıma soktu. Bir süre ortalıktan kaybolan Kolçak, geçen yıl ‘‘Benimle Kal’’ isimli şarkıyla yeniden gündeme geldiyse de, zararlı maddelere olan alışkanlığından bir türlü yakasını kurtaramadı. Harun Kolçak, sanat dünyamızın sıkı vejetaryenlerinden biri.

Esrarla yakalanmıştı

Yıldız Tilbe, geçtiğimiz yıl evinde esrar kullanırken yakalanmıştı. Bunun üzerine sanat camiasında bir çok ünlü ismin uyuşturucu kullandığını açıklamıştı.

Daha önce yatmıştı

Harun Kolçak, geçtiğimiz yıllarda da bir dönemin ünlü aktörü olan babası Eşref Kolçak tarafından uyuşturucu bağımlılığından kurtulmak için hastaneye yatırılmıştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!