Uyuşturucu yakalandığında Fırat, MENAS’ın resmi ortağıydı

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu yakalandığında Fırat, MENAS’ın resmi ortağıydı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 11, 2008 00:00

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat’ın, aralarında Hayati Yazıcı’nın "MENAS A.Ş. kırmızı hatta değil" ifadesinin bulunduğu yazısının da yer aldığı belgelere "Karşı belge" açıklayarak yanıt verdi.

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, MENAS’ın 2008 Nisan ayında verdiği, 2007 yılı kurumlar vergisi beyannamesini açıklayan Kılıçdaroğlu "MENAS’ın malını taşıyan TIR’da uyuşturucunun yakalandığı 27 Şubat 2008 tarihinde, tüm resmi kayıtlarda Sayın Fırat şirketin ortağı gözükmektedir" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

İstifa sözünü tutsun

Sayın Fırat’ın hayali ihracatını kanıtladık, kendi şirketinin verdiği kurumlar vergisi beyannamesi ile ortaklıktan ayrılma tarihindeki şaibeyi ortaya koyduk, Ticaret Sicili Gazetesi meydanda, nüfuz ticareti yaptığını belgeledik, şirketi hakkında soruşturma yapan kamu görevlisine iftira attığını Başbakan onaylı yazı ile kanıtladık. Bugünü kadar söylediklerimizin aksi de ispat edilemedi. Şimdi Fırat’ı kamuoyu önünde verdiği "İstifa ederim" sözünü tutmaya davet ediyorum. Sayın Fırat, bir hayali ihracatçıdır. Bir hayali ihracatçı, bir siyasi partinin genel başkan yardımcı olamaz.

Bakanın yazısı resmi değil

Hayati Yazıcı tarafından hazırlanan yazı, bir kamu yazısı değildir. Bir siyasi yazıdır. Sayın Yazıcı’ya soruyorum, "Madem ki MENAS’a yönelik herhangi bir engelleyici idari işlem yok, o halde Dengir Fırat, MENAS’ın kırmızı hattan çıkartılması talebinde bulunmuştu. Sayın Bakan siz mi konuyu bilmiyorsunuz, yoksa MENAS ve ortağı Sayın Fırat mı? Madem bir engelleyici işlem yoktu, niçin bunu MENAS’a bildirmediniz. Yoksa gerçekleri saklıyor musunuz?" Üstelik bu Hayati Yazıcı’nın yazısı resmi yazı formatına uymuyor. Bu yazı bürokrasiden çıkmış bir yazı değil.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!