Uyuşturucu satanları istemiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu satanları istemiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2004 01:55

Romanlar ile Sivaslıların çatışmasına dönen Hacıhüsrev’de gerginlik tırmanıyor. Giriş ve çıkışları tutan polis, Hikmet Bakça’nın öldürüldüğü olayla ilgili 3 kişiyi gözaltına aldı. Mahallede uyuşturucu satanlara karşı ‘Onları istemiyoruz’ sloganları atıldı.

BİR hırsızlık olayıyla başlayıp daha sonra Romanlar ile Sivaslılar çatışmasına dönen, 1 kişinin öldüğü 4 kişinin de yaralandığı çatışmanın ardından dün, Hacıhüsrev’de gerginlik hákimdi. İstiklal Mahallesi İlköğretim Okulu, iki günlüğüne tatil edildi. Sokağa çıkma yasağı dün kaldırıldı. Ancak, çok sayıda Çevik Kuvvet polisinin güvenliği sağlamaya çalıştığı İstiklal ve Hacıahmet mahallelerinin giriş ve çıkışları, polis panzerleri yerleştirilip araç trafiğine kapatıldı. Ali Kabuli Caddesi’nde önceki akşam Hikmet Bakça’nın tabancayla öldürüldüğü, Ali Bakça ve Hüsamettin Çoban ile Şahin Özdemir’in silahla, Ali Uzdoğanlar’ın da kesici aletle yaralandığı kavgaya ilişkin soruşturma sürüyor. Polis olayla ilgili Murat-Polat Kol kardeşler ile yaralı Ali Uzdoğanlar’ın oğlu Erkan Uzdoğanlar’ı gözaltına aldı. Olayda tabanca kullandığı öne sürülen ve poliste sabıka kaydı bulunan Ferhat Kol’un yakalanması çalışmaları sürüyor. Mahalleli, yıllardır uyuşturucu satışı, yankesicilik ve kapkaç ile anılan mahallede bu saatten sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ve burada barınan hırsız, dolandırıcı ve esrarcıları mahalleye sokmayacaklarını belirttiler. İşte tepkiler:

İSTANBUL’U BEZDİRDİLER

Salih Deniz Çağlar (İstiklal ve Hacıahmet Mahalleleri Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi)
Bu mahallede gayri meşru işlerle uğraşan, uyuşturucu kullanan ve satan, hırsızlık yapan bir grup insan kendilerini uyaran arkadaşımızı hunharca öldürmüşlerdir. Devletten, polisten bu işi çözmelerini istiyoruz. Bunlar sadece mahalleliyi değil İstanbul halkını da bezdirdiler.

BİZ HESAP SORACAĞIZ

Ali Bakça (Öldürülen Hikmet Bakça’nın kardeşi)
Olayı gerçekleştirenler uyuşturucu satıp hırsızlık yapan bir çetedir. Kimlikleri bellidir. Bu kişilerin yakalanıp cezalandırılması gerekir. Ağabeyim gözlerimin önünde vuruldu. Cezaları verilmezse biz hesap soracağız.

PİSLİĞİ TEMİZLEYECEĞİZ

Oktay Kalyon (Mahalleli)
Tek dileğimiz mahallede hırsızlık olmasın, eroin esrar satılmasın. Hastamız oluyor ‘Hacıhüsrev’ deyince girmiyorlar. Eğer ki polis arkadaşlarımız bunlara karşılık vermezse, bunları yola getirmezse biz mahalleli olarak bu pislikleri temizleyeceğiz.

İŞE BİLE ALMIYORLAR

Ethem Çalışkan (Doğma Hacıhüsrevli)
Mahallenin kötü tanınması nedeniyle işe bile giremiyoruz. Burada 5 kişi bu işleri yapıyor koca bir mahallenin ismini kirletiyorlar. Bu saatten sonra buradaki olayları durduramazsınız. Ya o insanlar buradan gidecek ya da gidecek.

MERCEDES’LE GEZİYORLAR

Hüseyin Kastaş (14 yıllık esnaf)
Burada iki türlü mahalleli var. Onuru ve şerefiyle alın teriyle yaşayan bir mahalleli, diğer tarafta da bu işleri mübah sayan mahalleli var. Biz alın terimizle yaşıyoruz. Ben 38 yaşındayım bir arabam yok, onların 15 yaşındakinin altında BMW’ler Mercedes’ler var.

‘Polis uyuma’ sloganları

Çatışma sırasında öldürülen İstiklal ve Hacıahmet Mahalleleri Çevre Koruma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hikmet Bakça’nın (34) cenazesi dün Okmeydanı Cemevi’nden kaldırıldı. İstiklal Mahallesi’nden cenazeye katılmak üzere yola çıkan 400 kişilik grup 3 kilometre uzaktaki cemevine kadar yürürken ‘Polis uyuma, görevini yap’, ‘Uyuşturucuya hayır’ sloganları attı.

Dehşeti yaşadılar

İSTANBUL’un göbeğinde yaşanan dehşet, evlerinin camını delip geçen kurşundan şans eseri yara almadan kurtulan iki çocuklu bu ailenin gözlerinden okunuyordu.

Hedefteki adam: Muhtar

MAHALLE
sakinlerinden Zeki İçli İstiklal Mahallesi’nde uzun yıllardır muhtarlık yapan Ali Gergin’in tüm sorunların kaynağı olduğunu iddia ederek şunları söyledi: ‘Bu adam İstanbul’da nerede bir hırsız, gaspçı, kaçakçı, esrarkeş ve bu tür kötü işler yapan adam varsa kaydını burada gösteriyor. Mahalleli muhtarı istemiyor ama bu mahalleli olmayan, hatta çoğu burada oturmayan seçmenler sayesinde hálá ayakta. Onun da o pisliklerle beraber buradan gitmesini istiyoruz.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!