Uyuşturucu kuryesi doktordan şaşırtan savunma

Güncelleme Tarihi:

Uyuşturucu kuryesi doktordan şaşırtan savunma
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2015 09:30

Antalya’da çantasında taşıdığı 1085 adet uyuşturucu hapla yakalanarak uyuşturucu kuryeliğinden yargılanan Moldovalı jinekoloji uzmanı Dr. Aliona Dutu, hapların çantasına diğer sanıklar tarafından konulduğunu, bu hapları kalp ilacı olarak bildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Antalya’da Işıklar Caddesi’nde uyuşturucu hap satıldığı ihbarını alan polis, 16 Mart’ta yaptığı baskında 30 yaşındaki İbrahim G. ile aynı yaştaki jinekoloji uzmanı Moldovalı Dr. Aliona Dutu ve Bülent B.’yi takibe aldı. Balbey Mahallesi’nde polisi fark eden Aliona Dutu, elindeki çantayı atarak İbrahim G. ile kaçmaya çalışırken yakalandı. Moldovalı doktorun attığı çantanın içinde 1085 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Fahrettin Altay Caddesi’nde yürürken yakalanan Bülent B.’nin üzerinde ise 2 adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, evinde yapılan aramada da 20 hap ile 31 gram esrar ele geçirildi. Polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 kişi, uyuşturucu ticareti yapmaktan tutuklandı.

'UYUŞTURUCUYLA İLGİSİ YOK'

Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan sanıklar, mahkemede birbirini suçladı. Her üç sanığın da hazır bulunduğu davanın ikinci duruşmasında, sanık avukatlarının yaptığı savunmalar dikkati çekti. İbrahim G.’nin avukatı Berivan Bulut, müvekkilinin uyuşturucu ticaretiyle ilgisinin olmadığını iddia etti. Müvekkilinin üzerinde ve evinde uyuşturucu bulunmadığını kaydeden Berivan Bulut, "Müvekkilim uyuşturucu kullanmamaktadır. Evindeki aramada da sadece peynir ve ekmek bulunmuş. Yoksulluk içinde yaşamakta. Uyuşturucu ticareti yapan bir kişinin sosyal ve ekonomik durumun böyle olması mümkün değildir" dedi.

'SATICI DEĞİL, KULLANICI'

Bülent B.’nin avukatı Haşim Taştan ise çantada ele geçirilen uyuşturucuyla müvekkilinin hiçbir ilgisinin olmadığını savundu. Aliona Dutu’nun 9 Nisan’da mahkemeye mektup gönderdiğini hatırlatan Taştan, "Aliona Dutu, mektupta, ’Diğer iki sanık uyuşturucu hapları birlikte eve getirdi. Bu ilaçların kalp hastalığı için olduğunu söylediler. Ben de buna inandım’ demiştir. Aliona Dutu, tıp doktorudur. Hapların kalp hastalığına ilişkin olmadığını bilecek tıbbi bilgiye sahiptir. Mektupta ayrıca hapları Bülent B. dışarıdayken İbrahim G’nin çantasına koyduğunu ifade etmiştir. Kendisi sokakta polisle karşılaşınca çantayı atarak kaçmıştır. Bu da çantada uyuşturucu hap olduğunu bildiğini göstermektedir" dedi. Taştan, ayrıca müvekkilinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu, üzerindeki hapları da kullanmak için bulundurduğunu söyledi.

HAPLARI DİĞER SANIKLAR KOYDU İDDİASI

Aliona Dutu’nun avukatı Burcu Topluk ise müvekkilinin bilgisi olmadan çantasına uyuşturucunun konulduğunu ileri sürdü. Polisi gördüğünde çantasını atarak kaçmasının çantada uyuşturucu olduğunu bildiği anlamına gelmediğini savuna Topluk, "Müvekkilim sadece Bülent’in arkadaşı olarak evine gitmiştir. Uyuşturucu bilgisi dışında çantasına konulmuştur. Uyuşturucuyla ilişkisi yoktur" dedi.

SAVCI CEZALANDIRILMASINI İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı ise esas hakkındaki mütaalasında her üç sanığın fikir ve irade birliği içinde bulunduğu anlaşıldığı için ticari amaçlı uyuşturucu bulundurma suçundan cezalandırılması istedi. Mahkeme, Aliona Dutu’nuın İnterpol Daire Başkanlığı’ndan nüfus ve suç kayıt bilgilerinin sorulması için duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!