Uygulama sınıfı nedir? İşte uygulama sınıfı hakkında bilgiler...

Güncelleme Tarihi:

Uygulama sınıfı nedir İşte uygulama sınıfı hakkında bilgiler...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2020 13:10

MEB, 'Resmi ve özel tüm anaokulu, ana sınıfı ve uygulama sınıflarında haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmiştir.' açıklaması yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı açıklamasında, 'Okul öncesi eğitim kurumlarında, 5 gün ve günde 6 etkinlik saati yüz yüze eğitim yapılacak ve bir etkinlik saati 30 dakika olarak planlanacak.' denildi. Peki, uygulama sınıfı nedir? İşte uygulama sınıfı hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Okul öncesi eğitim, çocukların bedensel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimini destekleyerek ve iyi alışkanlıklar kazanmasını sağlayarak, onları ilkokula hazırlar.

Okul öncesi eğitim kurumlarını, resmi ve özel anaokulları, anasınıfları ve uygulama sınıfları oluşturur.

Okul öncesi eğitim kurumları, zorunlu ilköğretim çağına girmemiş çocukların eğitimini kapsayan ve isteğe bağlı olan kurumlardır.

Anaokulları, 37 -66 ay çocuklarının eğitimi amacıyla açılan okullardır.

Ana Sınıfları, 48-66 ay çocuklarının eğitimi amacıyla örgün ve yaygın eğitim kurumları bünyesinde açılan sınıflardır.

Uygulama Sınıfı, 37-66 aylık çocukların eğitimi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitimle ilgili program uygulayan eğitim-öğretim kurumları bünyesinde açılan sınıflardır. 

Haberin Devamı

Okul öncesi eğitim kurumları çocuklara hangi olanakları sunar?

Çocuklara gelişim özellikleri, ihtiyaçları ve çevre şartları doğrultusunda günlük yemek verilir. Çocukların periyodik olarak sağlık kontrolleri yapılır ve sağlıkla ilgili kayıtları tutulur. Özel eğitim gerektiren çocukların eğitimi için gerekli  önlemler alınır.

BAKMADAN GEÇME!