Uyanık sendikacı

Güncelleme Tarihi:

Uyanık sendikacı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 1997 00:00

Haberin Devamı

En zengin sendikacılar arasında sayılan Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, temeli Cumhurbaşkanı Demirel tarafından atılan ve huzurevi olarak planlanan kompleksi, benzinlik yaptı. Benzinliğin işletmesini de Özbek'in yakınları yapıyor.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek, kendi adını taşıyan ve huzurevi olarak planlanan kompleksi benzinlik yaptı. Özbek, bununla da kalmayıp, benzinliğin işletmesini yakınlarına verdi.

Özbek'in, kendi adını verdiği ‘Mustafa Özbek Huzurevi Kompleksi’nin temeli, 21 Kasım 1994'te Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atıldı. Kırıkkale-Samsun yolu 15'inci kilometredeki tesisin temel atma törenine çok sayıda bakan ve milletvekili ile Türk-İş Başkanı Bayram Meral de katıldı. Kompleks, huzurevi yanında cami, lojman, kafeterya, Renault servisi ve benzin istasyonu olarak planlanmasına rağmen, sadece benzin istasyonu, market ve çay ocağı hizmeti verir hale getirildi. Türk Metal tüzel kişiliğine ait bu kompleksi, Özbek'in yeğenleri Ahmet ve Mustafa Köksal işletiyor. Kompleksin işletmesinde Özbek'in de payı bulunduğu iddia ediliyor.

Yaklaşık 200 bin üyesi ile Türk-İş üyesi en büyük sendikalardan biri olan Türk Metal'in aylık yaklaşık 1 milyon dolar aidat geliri var. Sendika yetkilileri, bu gelirin her ay yüzde 10-15'ini eğitime harcadıklarını belirttiler. Yıllardır Türk Metal'in başkanlığını sürdüren Özbek, sendika camiasında en zengin sendikacılar arasında sayılıyor. Özbek'in Kırıkkale, Ankara ve Kıbrıs'ta birçok gayrimenkulünün bulunduğu, Ankara OSTİM'de oğulları Adnan, Yusuf ve Haydar Özbek'le birlikte bir tüpgaz dolum tesisinin sahibi olduğu belirtiliyor. Özbek'in halen inşaatı süren Söğütözü'ndeki Türk Metal Genel Merkezi'ndeki makam odasına bir de sauna koydurduğu öğrenildi. Türk Metal Sendikası Genel Mali Sekreteri Süleyman Erdinç, huzurevinin gecikmesi konusunda, ‘‘Projesi çizildi, peyderpey devam ediyor. Herşey dendiği gibi bitmiyor. Devlet de temel atıyor zamanında bitiremiyor. Kompleksin biten bölümlerini sendika adına kiraya verdik’’ dedi.

Sendikanın, Ankara-Esenboğa yoluna yakın Akyurt İlçesi üzerinde ‘Mustafa Özbek Eğitim, Dinlenme, Kültür ve Spor Kompleksi’ var. 160 bin metrekarelik bir alanda 1992'de temeli atıldı ve büyük ölçüde tamamlandı. Bu kompleks içinde 250 kişilik lüks Apart Otel Ünitesi bulunuyor. Özbek, bu kompleksi üniversiteye çevirmek için YÖK'e başvurdu. YÖK'ten izin çıkarsa bu komleksin adı Türk Metal Sendikası Mustafa Özbek Üniversitesi olacak. ‘Çerkezköy Huzurevi Kompleksi’ içinde 600 kişilik bir konferans salonu ve çeşitli tesisler bulunuyor. Kompleks büyük ölçüde tamamlandı. Ayrıca, KKTC'de ‘Mustafa Özbek Uluslararası Eğitim Merkezi’ var. Bu tesiste Demokrasi ve Sendikacılık eğitimleri veriliyor. Tesislerin içinde 5 yıldızlı ve 118 yataklı bir apart otelin yanısıra olimpik havuz, yemekhane ve sosyal tesisler yer alıyor. ‘Genel Merkez Hizmet Binası’ ise Ankara Söğütözü'nde 5 dönüm üzerine yaptırılıyor. Genel Başkan için makamında bir de sauna yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!