Uyanık görevden alındı

Güncelleme Tarihi:

Uyanık görevden alındı
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2001 00:00


Haberin Devamı

Hakkında ‘suç örgütü üyesi olmak’, ‘rüşvet almak’ ve ‘çete mensuplarına yardım’dan 22.5 yıl hapis istemiyle DGM'de dava açılan Maltepe Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık görevinden alındı. ANAP'lı Uyanık'ın lüks dairesiyle BMW otomobiline de el konuldu.

Maltepe Belediyesi'nde yapılan imar yolsuzluklarıyla ilgili İstanbul DGM Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu hakkında suç işlemek için teşekkül oluşturmak, çete mensuplarına yardım etmek ve rüşvet almak suçlarından 22,5 yıla kadar ağır hapis cezası istenen Maltepe Belediye Başkanı Bahtiyar Uyanık İçişleri Bakanlığı'nca görevinden uzaklaştırıldı.

Bakanlık müfettişlerince hakkında soruşturma yapılan Uyanık'ın görevden alınmasına ilişkin karar, Maltepe Kaymakamı Ünal Okyay tarafından dün kendisine tebliğ edildi. Uyanık'ın İdealtepe'deki lüks dairesi ve BMW otomobiline de el konuldu.

İddianamede sanık olarak yeralan Sedat Peker hakkında ise çete mensuplarına yardım ettiği gerekçesiyle altı aydan, bir yıla kadar hapis cezası istenmişti. Sanıklardan Mehmet Konan ile Emre Gülaltay'ın ise rüşvet vermek suçuna aracılık ettikleri gerekçesiyle dört yıldan 12 yıla kadar ağır hapis cezasına çarptırılmaları talep edilmişti. İddianamede, hakkında en çok ceza istenen Bahtiyar Uyanık ile emrinde görevli diğer sanıklar hakkında, görevi ihmal ve görevi suistimal suçlarıyla ilgili evrak, görevsizlik kararıyla Kartal Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmişti. Uyanık'ın görevden alınması ile boşalan koltuğuna on gün süre ile başkan vekili ve meclis üyesi Sinan Gedik oturacak, on gün sonra toplanacak olan belediye meclisi seçim yaparak yeni başkanı belirleyecek.

Arazi mafyasının rant kavgasında ismi hep geçti

Bahtiyar Uyanık, göreve geldiği günden sonra sürekli yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarıyla karşı karşıya kaldı. Dragos kıyı şeridinin usulsüzce imara açılması, kaçak yapılaşmaya göz yumulması, aralarında Sedat Peker'in de isminin geçtiği belli çevrelerin kayırılması Uyanık'ın isminin en çok geçtiği iddialar arasında. Maltepe'de arazi mafyasının rant kavgası nedeniyle zaman zaman yaşanan silahlı olaylarda da adı gündeme gelen Bahtiyar Uyanık'ın geçtiğimiz ocak ayında ise makamında bir silahlı saldırı gerçekleşmişti. Uyanık, saldırıda yara almazken saldırının kendisine değil bir belediye meclis üyesine gerçekleştirildiğini söylemişti. Geçen yıl Dragos Doğayı Koruma Derneği tarafından Kartal Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan suç duyurusunda Uyanık'ın Dragos Yalı Mahallesi'ndeki Sema Öğretim ve Sağlık Hizmeteleri A.Ş. tarafından kaçak inşa edilen hastane binasına göz yumduğu iddia edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!