Usta'ya tarihi tören

Güncelleme Tarihi:

Ustaya tarihi tören
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 1997 00:00

Haberin Devamı

1997 yılı Alman Kitapçıları ve Yayınevleri Birliği Barış Ödülü, ünlü yazarımız Yaşar Kemal'e verildi. Barış Ödülü töreni, Frankfurt'taki Pauls Kilisesi'nde dün yapıldı. Birinci Alman Televizyonu (ARD)'nin naklen verdiği törene ilgi büyüktü.

Törene katılanlar arasında Federal Meclis Başkanı Rita Süssmuth, Meclis Başkan Yardımcıları Burkhard Hirsch ve Hans-Ulrich Klose, Almanya eski Cumhurbaşkanı Richard von Weizsaecker, Federal Meclis SPD Grup Başkanı Rudolf Scharping, çok sayıda Alman milletvekili ve seçkin bir davetli topluluğu ile Türk Kültür Bakanı İstemihan Talay, Türkiye'nin Bonn Büyükelçisi Volkan Vural, Frankfurt Başkonsolosu Şafak Göktürk, Federal Meclis Birlik 90/Yeşiller Milletvekili Cem Özdemir ve Zülfü Livaneli de vardı. Yaşar Kemal törendeki konuşmasına, ödülün kendisine verilmesine teşekkür ederek başladı ve şöyle devam etti:

‘‘Gençliğimden beri söylüyorum: Benim romanlarımı, hikayelerimi okuyanlar, hiçbir zaman savaşı istemesinler, savaştan iğrensinler. Hep barıştan, kardeşlikten yana olsunlar. Yoksulluk, insanlığın yüz karasıdır. Hiçbir düzende hiçbir insan yoksul kalmasın. Primitif insan sözünü yaratanı lanetlesinler. Çünkü primitif insan olmaz. Kimse bu lanetli sözü ağzına almasın.’’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!