Urfa'ya isot heykeli dikildi

Güncelleme Tarihi:

Urfaya isot heykeli dikildi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2008 14:03

Şanlıurfa'da yöresel mutfak kültürünün vazgeçilmez tatlarından isotun (kırmızı biber) heykeli, kentin en işlek kavşaklarından birine dikildi.

Haberin Devamı

Şanlıurfa Belediyesi, geçen yıllarda yürütülen alt yapı ve refüj yenileme çalışmalarının ardından bazı kavşakları kenti simgeleyen ürünlerle süsleme kararı aldı.

Bu kapsamda Topçu Meydanı'na askeri birliklerden getirilen top, Samsat Kapı Meydanı'na ceylan, otogar kavşağına ise Balıklıgöl'deki balıkları simgeleyen heykeller dikildi.

Vatandaşlardan gelen talebi değerlendiren yetkililer, birkaç ay önce isot heykeli yaptırmaya karar verdi. Bunun üzerine bir heykeltıraşla irtibata geçen belediye yetkilileri, Hal Pazarı Kavşağı için isot heykeli siparişi verdi.

Heykeltıraş Abuzer Çalışkan ve ekibi tarafından 45 günlük çalışma sonucu fiberglas madde kullanılarak tasarlanan heykel kısa süre önce tamamlandı.

Dal üzerinde kırmızı biberin bulunduğu kaidesiyle birlikte 3 metre yüksekliğinde ve 130 santimetre enindeki heykel, birkaç saatlik çalışma sonucu 4 kişi tarafından kavşağa yerleştirildi.

VAZGEÇİLMEZ TAT

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, isotun Şanlıurfa'nın en önemli simgelerinden biri olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı


“İsot bizim vazgeçilmez yiyeceğimiz” diyen Fakıbaba, belediye olarak bir süredir böyle bir heykel yaptırmak istediklerini, ancak uzun süre iyi bir heykeltıraş bulamadıklarını belirterek, “Vatandaşlardan böyle bir talep vardı. Biz de bunu değerlendirdik. Şanlıurfa'nın en önemli simgesinin heykelini yaptırdık. İlerleyen günlerde şehrin girişine daha büyüğünü yaptırabiliriz” dedi.


Heykeltıraş Çalışkan da heykelin aslına benzemesi için yoğun çaba harcadıklarını dile getirdi.


Bu arada heykeli gören bazı vatandaşlar şaşırırken, kimileri de orijinaline uygun buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!