Urfa'da tören alanında bomba araması

Güncelleme Tarihi:

Urfada tören alanında bomba araması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2008 14:03

ŞANLIURFA'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle coşkuyla kutlanırken askeri araçlarla, davetlilerin oturacakları alanlarda polis köpeğiyle bomba araması yapıldı.

Haberin Devamı

URFA'DAKİ KUTLAMADAN FOTOĞRAFLAR

Polis, sabah erken saatlerden itibaren kutlamaların yapıldığı Atatürk Bulvarı üzerinde geniş güvenlik önlemi aldı. ‘Panzer’ adlı polis köpeği alanda bomba araması yaptı. Şanlıurfa Valiliği'nin bahçesindeki ağaçlık alan, askeri ve mülki erkanın oturacağı çadırlar ve platformun aramasının ardından Şanlıurfa Valisi Yusuf Yavaşcan, 20'nci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Taci Kurul ile Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Eşref Fakıbaba'nın halkı selamlayacağı askeri tören aracında polis köpeği tarafından bomba taramasından geçirildi. Törenleri izlemek için alana gelenler tek tek aranırken alanda dağıtılan üzerinde ay ve yıldız bulunan balon ile Türk bayrağından almak isteyen küçük çocuklar kısa süreli izdihama neden oldu.

Haberin Devamı

Törende Vali Yusuf Yavaşcan, gençlere çağrı yaptığı konuşmasında, “Gençler, yaşamınız boyunca, çatışma yerine uzlaşmayı, kavga yerine hoşgörüyü ve paylaşmayı benimsediğiniz, başkasının düşüncesine de saygı gösterdiğiniz sürece başarıya ulaşabilir ve kendi özgüveninizi kazanabilirsiniz. Yaşamınızın her safhasında Türkiye Cumhuriyeti’ne, cumhuriyetin kurumlarına ve temel niteliklerine sahip çıkma mücadelenizi verirken, milletimizin birlik ve beraberliğini bozacak unsurlara karşı daima uyanık ve dikkatli olmalısınız” dedi. ‘Vatan Bütündür Parçalanamaz’ yazılı pankart eşliğinde Türk bayrağı ve Atatürk fotoğrafı baskılı tişört giyen öğrenciler izleyicilerin beğenisini topladı. Askerler ile askeri araçların geçişi ise törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!