Ünlülerden Concorde için imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerden Concorde için imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2000 00:00

Haberin Devamı

PARİS'teki uçak kazasının ardından uçuşları yasaklanan Concorde uçaklarının yeniden havalanması için müdavim yolcuları imza kampanyası başlatıyor.

Dünyaca ünlü ABD'li atlet Maurice Green'in önayak olduğu girişimle ayrıca bir ‘Concorde Yolcuları Kulübü’nün kurulması da kararlaştırıldı.

Concorde'ların tekrar uçmasını isteyenler ‘konfor düşkünleri’ arasında tenisçiler Pete Sampras, Andre Agassi, top modeller Naomi Campbell, Claudia Schiffer, Tyra Banks ayrıca Bruce Willis, Catherine Denevue, Sean Connery, Paul McCartney, Tina Turner, Ivana Trump, Russell Crowe gibi ünlüler de yer alıyor. Maurice Green ‘Concorde konforuna alıştıktan sonra başka uçaklarda okyanusu aşmak eziyet gibi geliyor’ dedi.

Fransız yetkililerin uçağın uçuş sertifikasını iptal etmeye karar vermesinin ardından, İngiltere'nin de Concorde uçaklarıyla yapılan seferlerini askıya alması üzerine büyük hayal kırıklığı yaşayan Concorde tutkunları, yeni bir süpersonik uçağın projesinin hazırlandığı haberiyle teselli buldular.

Concorde yerine planlanan yeni uçak, Fransız-İngiliz-Alman ortak yapımı olacak ve 2002 yılında hizmete girecek. ‘‘İkinci nesil’’ diye nitelendirilen süpersonik uçağın kapasitesi, Concorde'lardan daha yüksek olarak tasarlandı. Yeni uçağın, yolcu kapasitesi iki katına çıkarılarak 250 koltuk konulacak. Hızı yine Mach 2 olacak, ancak menzili 6.250 mile, yani iki katına çıkarılacak. Klasik yolcu uçaklarından çok daha az yolcu taşımakla birlikte, Pasifik Okyanusu'nu aşabilecek. Bugünkü Concorde'ların menzili ise Atlas Okyanusu'nu aşmakla sınırlı. Yeni uçak ayrıca ses kirliliği konusunda AB kurallarına daha uygun olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!