Ünlüler Diana için buluştu

Güncelleme Tarihi:

Ünlüler Diana için buluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ağustos ayında bir trafik kazasında hayatını kaybeden Galler Prensesi Diana için dünyaca ünlü sanatçılar bir araya gelerek bir albüm hazırladılar. Galler Prensesi Leydi Diana'yı Anma Vakfı, Diana'nın sevenleri tarafından gelen yoğun talep üzerine böyle projeyi gerçekleştirmeye karar verdi. Binlerce sanatçı ve topluluğun bu projede yer almak için adeta yarıştığını söyleyen vakıf yetkilileri, sonunda 36 sanatçı ve toplulukta karar kıldı. Verilen bir teklifi değerlendirdiklerini ve albümün prodüksiyonunu ve dağıtımını Sony Müzik'in üstlenmesine de karar verdiklerini belirten vakıf yetkilileri, projeye katılan sanatçıların hiç bir maddi beklenti olmadan en güzel şarkılarını verdiklerini belirttiler.

İki kaset ve CD'den oluşan albüm için dünyanın mega starlarının aynı albümde bir araya gelmesi müzik çevrelerinde büyük yankı yarattı. Prodüksiyonda Michael Jackson, Whitney Houston, Eric Clapton, Barbra Streisand, Diana Ross, Tina Turner, Peter Gabriel, Paul McCartney, Mariah Carey, Placido Domingo, Luciano Pavarotti, REM, Bruce Springsteen ve Celine Dion gibi birçok ünlü yer alıyor. Aralık ayının ilk haftasında tüm dünya ile aynı anda Türkiye'de de müzik marketlerde satışa sunulacak olan albümün tüm geliri Diana'yı Anma Vakfı'na bırakılacak ve Diana'nın mücadele ettiği AİDS'le savaş, öksüz çocukların yaşam şartlarının düzeltilmesi ve kara mayınlarının yasaklanması alanlarında harcanacak.

Vakıf yetkilileri, bu projenin önümüzdeki günlerde canlı bir konser olayına dönüşebileceğinin de müjdesini verdiler. Yapılan açıklamaya göre albüme destek veren birçok sanatçı, Live Aid veya Nelson Mandela konseri benzeri bir anma konseriyle Lady Diana'yı bir kez daha hatırlatmak istiyor. Konserin 1998 yazında Londra Wembley Stadyumu'nda yapılması düşünülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!