Ünlü ressamlar Güneydoğu'da

Güncelleme Tarihi:

Ünlü ressamlar Güneydoğuda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2002 14:21

GAP Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı, 11 ünlü ressamı GAP Bölgesi'ne götürüyor. Sanatçılar, GAP Bölgesi Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Mi-Ge Sanat Galerisi'nin işbirliğiyle düzenlenen "GAP'A Bakmak" adlı proje kapsamında Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep illerini gezecek.

Haberin Devamı

Sanatın doğuşuna tanıklık eden topraklara bir de çağdaş sanatçı duyarlılığıyla bakmayı amaçlayan "GAP'a Bakmak" projesiyle 7 Haziran ile 11 Haziran günleri arasında GAP'ın
getirdiklerine tanıklık etmek de hedefleniyor.

Toplam 4 aşamadan oluşan proje kapsamında Mehmet Güleryüz, Balkan Naci İslimyeli, İsmet Doğan, Kezban Arca Batıbeki, Arzu Başaran, Yusuf Taktak, Tomur Atagök, Ferhan Taylan, Hakan Akçura Mehmet Uygun ve Günnur Özsoy Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep illerini gezecek.

Projenin ikinci bölümü 2003 yılı şubat ayında projeye katılan sanatçıların bölgeyi yorumlayan yapıtlarından bir serginin açılması ve daha sonra Ankara'da tekrarlanmasıyla gerçekeleşecek. Sergiyle beraber projeyi anlatan bir kitabın basılması düşünülen projenin son aşamasında, bölgenin bir Çağdaş Sanatlar Müzesi'ne kavuşturulması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!