Üniversiteye kayıt için son 4 gün

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteye kayıt için son 4 gün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Üniversitelere kayıtların bitmesine 4 gün kaldı. 31 Ağustos'ta başlayan kayıtlar, 11 Eylül'de sona erecek. Üniversitelerde kayıtlara başlama ve bitirme tarihleri aynı, ama her fakülte ve yüksekokul farklı bir takvim izliyor. Bunun için, öğrencilerin üniversitelerden bu konuda bilgi alması gerekiyor. Üniversitelerin özel yetenek sınavına girip kazanan adayların kayıt işlemleri ve kayıt tarihi ise, ilgili üniversiteler tarafından ayrıca duyurulacak.

Posta ile kayıt yapılmayacak. Kayıt için istenen belgelerin onaysız örneği veya fotokopisi kabul edilmeyecek. Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar, haklarını kaybedecekler. Ek kontenjan başvuruları ise, kayıtlar tamamlandıktan sonra yapılacak.

Üniversite kayıtları sırasında adaylardan şu belgeler isteniyor:

- 1998-ÖSYS Sonuç Belgesi,

- Mezun olduğu okuldan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi, aday ek puandan yararlanarak yerleşmiş ve alanı/kolu diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, ek puana esas olan okul ve hangi alandan mezun olduğunu gösteren resmi belge,

- Nüfus cüzdanının onaylı örneği,

- İkametgahı ile ilgili beyanı,

- Askerlik çağına gelmiş veya daha yukarı yaştaki erkek adaylar için ilgili askerlik şubesinden alınacak ‘‘bir fakülte veya yüksekokula kaydolmasında sakınca olmadığına’’ dair belge,

- 12 adet 4.5x6 cm ebadında fotoğraf (fotoğraflar, son altı ay içinde, önden, başı ve boynu açık, öğrenciyi kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olacak).

İstanbul'daki bazı üniversitelerin açılış tarihleri şöyle:

İstanbul Üniversitesi: 2 Ekim

İstanbul Teknik Üniversitesi: 28 Eylül

Yıldız Teknik Üniversitesi: 28 Eylül

Mimar Sinan Üniversitesi: 5 Ekim

Marmara Üniversitesi: 1 Ekim

Boğaziçi Üniversitesi: 1 Ekim

Kültür Üniversitesi: 2 Kasım

Fatih Üniversitesi: 2 Kasım

Beykent Üniversitesi: 5 Ekim

Işık Üniversitesi: 5 Ekim

Koç Üniversitesi: 28 Eylül

Maltepe Üniversitesi: 5 Ekim

Yeditepe Üniversietsi: 12 Ekim

Doğuş Üniversitesi: 5 Ekim






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!