Üniversitelerde "Tanıtım günleri"

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerde  Tanıtım günleri
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2006 11:49

Üniversite adayları hangi üniversite ve bölümde okumak istediklerini kararlaştırmaya çalışırken, üniversiteler de öğrenci çekebilmek için “Tanıtım Günleri” düzenlemeye başladı.

Ankara'daki üniversitelerin büyük bölümü “Tanıtım Günleri”ne gelecek hafta başlayacak.

“Tercih” kararsızlığı yaşayan adaylar, okumayı düşündükleri üniversiteleri ve bölümleri ziyaret ederek, öğretim üyeleriyle doğrudan görüşerek, tercihlerini netleştirme fırsatı bulabilecekler.

Üniversiteyi ziyaret edemeyecek durumdaki adaylar, istedikleri tüm bilgilere internet sitelerinden ulaşabilecekler.

Üniversitelerin internet sitelerinde, programlar, barınma, sosyal ve kültürel imkanlar tüm detaylarıyla anlatılıyor.

Sitelerde ayrıca, adayların tercihleri yaparken yol gösterici bölümler ve öneriler yer alıyor. Adaylar, tercih etmek istedikleri bölümlerin puan türlerini, yüzdelik dilimlerini, bölümlerin geçen yılki tavan ve taban puanlarını ve o bölüme kaçıncı sıradaki adayın girdiğini öğrenebilecekler.

ODTÜ

ODTÜ, lisans programlarını tanıtabilmek, gelecekteki meslek ve kariyerler konusunda adayları aydınlatmak amacıyla 24-26 Temmuz 2006 tarihleri arasında “6. ODTÜ Tanıtım Günleri” düzenledi. Bu süre içinde Kültür ve Kongre Merkezi Ana Fuayede 10.00-16.00 saatleri arasında lisans programlarının temsilci öğretim elemanları ile Kariyer Planlama Merkezi, Yurtlar Müdürlüğü, Burs Ofisi, ODTÜ Mezunlar Derneği ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden katılacak görevliler, adaylara bilgiler verecek. Ayrıca, salonlarda toplu tanıtım sunuşları yapılacak. Herkese açık ve ücretsiz olacak bu etkinlikler, için şehir merkezinden ve kampüsten karşılıklı olarak ücretsiz otobüs seferleri düzenlendi.

Otobüsler Sıhhiye ve Tunus Caddesi ODTÜ duraklarından, 10.00-15.00 saatleri arasında saat başlarında kalkacak. Bu otobüsler Bahçelievler İnönü Caddesinde TEAŞ binası karşısındaki ODTÜ durağında da yolcu alacak.

Kampüsten de Tunus Caddesi ve Sıhhiye'ye 11.30, 12.30, 13.30, 14.30 ve 15.30'da otobüsler kalkacak.
Adaylar, Tanıtım Günleri süresince, New York Eyalet Üniversitesi ve ODTÜ işbirliği ile yürütülecek, çift diplomaya yönelik, ortak lisans programları hakkında da bilgi edinebilecekler.

BİLKENT ÜNİVERSİTESİ

Bilkent Üniversitesi'nde 17 Temmuz'da başlayan tanıtım turları 11 Ağustos'a kadar sürecek. Bu dönemde üniversiteyi gezmek ve programlar hakkında bilgi almak isteyen veliler ile adaylara, rehber öğrenciler ve öğretim üyeleri yardımcı olacaklar. Turlar sırasında üniversitenin eğitim, kütüphane, yurt ve sosyal olanakları hakkında ayrıntılı bilgi verilecek. Adaylar, bu hizmetten 09.00-17.00 saatleri arasında yararlanabilecekler. Ulaşım için Tunus Caddesi ve Sıhhiye duraklarından ücretsiz servisler hizmet verecek.

Bilkent Üniversitesi, meslek seçimi aşamasındaki adayları meslekler ve iş alanları konusunda ayrıca bilgilendirmek amacıyla 1-5 Ağustos günleri arasında “Meslek Tanıtım Günleri” düzenledi.

HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ

Hacettepe Üniversitesi'nde adaylara tercihlerinde ve kariyer planlamasında yol göstermek amacıyla 27-28 Temmuz günlerinde Beytepe Yerleşkesinde 09.30-16.30 saatleri arasında “Tanıtım Günleri” düzenlenecek.
Öğretim elemanlarından bilgi alabilecek adaylar, ayrıca istedikleri bölümleri de yetkililer eşliğinde ziyaret edebilecekler.

GAZİ ÜNİVERSİTESİ

Gazi Üniversitesi, adaylara programları tanıtmak, puanlama ve yerleştirme konularında bilgi vermek ve meslek seçimi ile kariyer planı konusunda rehberlikte bulunmak amacıyla 25-26 Temmuz günlerinde ”Tanıtım Günleri” düzenleyecek. Tanıtım Günleri, 10.00-16.00 saatleri arasında Beşevler'deki Gazi Üniversitesi Rektörlük Yerleşkesinde Gazi Eğitim Fakültesi Dekanlığı ön bahçesinde gerçekleştirilecek.
Üniversitenin öğretim elemanları, Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği görevlileri, Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı ile Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığından uzman personel adayların sorularını yanıtlayacak.
Adaylar, istedikleri takdirde 7 Ağustos'a kadar fakülte ve yüksekokulları da ziyaret edebilecekler.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ

Ankara Üniversitesi adaylar için internetten sesli tanıtım yapıyor. Adaylara, tercihleriyle ilgili önerilerde bulunulan üniversitenin internet sitesinde, tüm bölümlerle ilgili ayrıntılı bilgiler verilmesinin yanı sıra fakülte dekanları ile yüksekokul müdürleri kendi birimlerini anlatıyor.

ATILIM ÜNİVERSİTESİ

Atılım Üniversitesi üniversiteyi ve lisans programlarını tanıtmak, meslekler ve kariyer konusunda bilgilendirmek amacıyla 26-28 ve 31 Temmuz ile 2 Ağustos günlerinde “Tanıtım Günleri” organize edecek.
Adaylara, 10.00-16.00 saatleri arasında konferanslara katılarak fakülte ve bölümler hakkında detaylı bilgi edinebilecekler. Aynı zamanda kurulacak standlarda öğretim üyeleriyle de görüşebilecek adaylara, “tercih danışmanlığı” hizmeti de verilecek.
İncek'teki üniversite yerleşkesine, Sıhhiye ve Tunus Caddesi'ndeki duraklardan servis bulunuyor.

BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ

Başkent Üniversitesi'nde bugün başlayan “Tanıtım Günleri” 11 Ağustos'a kadar sürecek.

Ayrıca adaylara, üniversitenin Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi tarafından 26 Temmuz-11 Ağustos 2006 tarihleri arasında tercih rehberliği hizmeti verilecek. Bu hizmetten yararlanmak isteyen adayların, (312) 234 10 10 numaraları telefonun 1047 numaralı dahili hattından randevu alması gerekiyor.

ÇANKAYA ÜNİVERSİTESİ

Çankaya Üniversitesi de bugünden itibaren adaylara “tercih danışmanlığı ve rehberlik hizmeti” vermeye başladı. Rehberlik hizmeti hafta için 09.30-12.00 ve 13.00-17.00 saatleri arasında, hafta sonu 10.00-12.00 saatleri arasında verilecek ve 9 Ağustos'a kadar sürecek. Adaylar, tercihleri konusundan uzmanlardan bilgi alabilecekler.
Adaylar ayrıca (312) 284 45 00 numaralı telefonun 140 dahili hattından da bilgi edinebilecekler. Adaylar, üniversiteyi de ziyaret ederek yetkililerle görüşebilecekler.

TOBB ÜNİVERSİTESİ

TOBB Üniversitesi 4 Ağustos'a kadar 10.00-17.00 saatleri arasında adaylara hizmet verecek. Adaylar gereksinim duydukları tüm konularda öğretim elemanları ve üniversite yetkililerinden bilgi edinebilecekler. Adaylar 292 40 00 numaralı telefondan bilgi alabilecekler.

UFUK ÜNİVERSİTESİ

Ufuk Üniversitesi'nde “Tanıtım Günleri” 25 Temmuz'da başlayacak. Kayıtlar başlayıncaya kadar devam edecek “Tanıtım Günleri” süresince adaylar, 10.00-12.00 ve 14.00-16.00 saatleri arasında öğretim üyeleri ve diğer yetkililerle görüşme fırsatı bulacak ve üniversiteyi ziyaret edebilecekler.
Üniversitelerde  Tanıtım günleri
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!