Üniversitelerde iş var

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelerde iş var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1997 00:00

Haberin Devamı

Üniversite öğrencilerince hazırlanan Ağ sayfaları gelecek için ümit veriyor

ODTÜ’den dijital yıllık

ODTÜ Balo ve Yıllık Komitesi, bu yılki üniversite yıllığını, kağıda basılı klasik versiyonunun yanı sıra CD-ROM ve İnternet üzerinde de yayınlıyor. CD-ROM yıllıkta Atatürk’ün kendi sesinin de yer aldığı bir Atatürk sayfasının yanı sıra mezunlar da kendi yazı, resim, ses ve video görüntüleriyle yer alıyor. Yıllık Ağ sitesi ise Atatürk sayfası, ODTÜ sayfası, mezunların yazı ve fotoğraflarıyla eğlenceli mizah sayfalarından oluşuyor. ODTÜ mezunu olmasanız bile bir göz atmanızı tavsiye ederiz. www.eee.metu.edu.tr/ ~yillik97

Egeli astronomlar

İnternet’le ilgili başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Ege Üniversitesi öğrencilerince hazırlanan Ege Üniversitesi Astronomi Topluluğu (EÜAT) Ağ sitesi, astronomi konusunda Türkçe içerikli en iyi Ağ sitelerinden birisi, hatta belki de en iyisi... 1992 yılının Mart ayında Ege Üniversitesi Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü akademik çalışanları ve öğrencileri tarafından kurulan EÜAT, kuruluşunun ikinci ayından beri çıkartmakta olduğu başarılı Astronomi dergisini de bu Ağ sitesinin içeriğine dahil etmiş. Yakın bir gelecekte dergi sayfalarının tümünün İnternet üzerine aktarılmasıyla EÜAT Ağ sitesi, Türkiye’deki önemli bir boşluğu daha dolduracak. Oldukça doyurucu ve iyi tasarlanmış bir içeriğe sahip sitenin sayfalarından astronomiyle ilgili birçok ilginç kaynağa da bağlantı sunuluyor. Astromi meraklılarının bu siteyi mutlaka ziyaret etmesi gerekiyor.

http://alpha.sci.ege.edu.tr/~euat

Boğaziçi’nden yeni havuz

Türkiye’nin ilk yüzme havuzlu üniversitesi Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri yeni bir havuzun açılışını daha yaptılar. Ancak bu havuzun diğerlerinden farkı, su değil bilgi dolu olması nedeniyle bedenleri değil beyinleri serinletmesi. Boğaziçi Elektronik Ortam Tasarım Grubu (BEOTG) üyelerince hazırlanan WebPool isimli Ağ sitesi ABD’de çok yaygın olan elektronik dergilerin (e-zine) özgün bir örneği. Türkçe ve İngilizce olmak üzere iki ayrı dilde yayınlanan WebPool’da birçok ilginç Ağ sitesine ve İnternet yazılımına bağlantılar sunuluyor. WebPool’un amaçlarından biri de İnternet üzerindeki Türkçe içeriğin gelişmesine katkıda bulunmak olduğundan, Türkçe içerikli Ağ siteleri özellikle destekleniyor. İnternet üzerinde bağlanacak ilginç kaynaklar arıyor ya da hazırladığınız Türkçe Ağ sayfalarını tanıtmak istiyorsanız, WebPool’a bağlanmanızda yarar var.

http://buec.ee.boun.edu.tr/webpool

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!