Üniversiteler ne zaman açılacak? Sosyal medyada iddia edilen tarih

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteler ne zaman açılacak Sosyal medyada iddia edilen tarih
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2021 11:12

Corona virüs salgınından bu yana en çok merak edilen konulardan biri de üniversitelerde yüz yüze eğitim konusu oldu. Sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar, üniversitelerin açılacağı tarihi yeniden gündeme getirdi. Twitter'da gündem olan #üni15martta etiketini görenler üniversitelerin 15 Mart'ta mı açılacağını merak etti. Peki, üniversiteler ne zaman açılacak?

Haberin Devamı

Güz dönemini uzaktan eğitim ile tamamlayan üniversiteliler, bahar döneminde üniversitelerin açılıp açılmayacağı sorularına yanıt arıyor. Sosyal medyada üniversitelerin 15 Mart’ta açılacağı iddiaları gündeme gelse de net tarih açıklaması yapılmadı.Üniversitelerin durumuyla ilgili son açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi.

SAĞLIK BAKANI’NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üniversitelerin durumuyla ilgili açıklamada bulundu. Koca, YÖK'ün yapacağı anketi işaret etti.

Üniversitelerin ne zaman açılacağı, YÖK'ün yapacağı ankete göre netlik kazanacak. YÖK Başkanı Yekta Saraç, konuya ilişkin Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Küresel salgın sürecinde uygulanan uzaktan öğretimin değerlendirilmesi amacıyla 'öğrenci' ve 'akademisyenlerimize' yönelik bir anket düzenleyeceğiz. Bu anket çalışması ile salgın sürecinde verilen uzaktan öğretim çeşitli boyutlarıyla analiz edilebilecek. Yeni YÖK olarak, üniversiteler ve diğer paydaşlarımızın görüşlerine sık sık başvuruyor, sonuçlarını karar alma süreçlerine yansıtıyoruz. Bu anketin sonuçları da bahar yarıyılı ile ilgili planlamalarımıza ışık tutacaktır. Ayrıca bu sonuçları başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili diğer bakanlıklar ve kurumlar ile de paylaşacağız.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!