Üniversitede resim kavgası

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede resim kavgası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1997 00:00

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde bir grup muhalif öğretim üyesi, Rektör Prof. Dr. Fethi İdiman, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Alıcı ve yönetim kadrosuna karşı kampanya yürütmeye başladı. Tıp camiasını karıştıran tuhafa iddialarda bulunan muhalif öğretim üyeleri, adres ve kimlik belirtmeden yönetim kadrosunu karalamaya çalışıyorlar. İddialarını İnternet'e bile taşıyan muhalif öğretim üyeleri, okulun duvarlarına yapılan ünlü tabloların benzerlerine karşı çıkıyorlar. Tıp fakültesi dersliklerinin duvarlarına yapılan resimlerle üniversitenin kiliseye döndürüldüğü, dinsel temaların işlenip, çıplaklığın sergilendiğini öne süren muhalifler, yönetime yönelik saçma suçlamalarda da bulunuyorlar.

İnternet sayfalarındaki iddialarında dozu iyice arttıran muhalifler, bazı yönetici ve öğretim üyelerinin ASALA militanı, PKK sempatizanı, Politbüro üyesi olduğunu iddia ediyorlar. İnternet'deki bildiri metninde Türkiye'de ilk kez Dokuzeylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde uygulanacak aktif eğitim eleştirilirken, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Alıcı'nın döner sermaye gelirlerini, yoksul öğrencilerin tarikat ağına düşmelerini önlemek için yaptırılan öğrenci yurdu için bağışlaması da eleştiriliyor.

SUÇ DUYURUSU

Dokuzeylül Üniversitesi Rektörlüğü, gizli gizli yürütülen muhalefetin İnternet aracılığıyla ağır hakaret ve suçlamaları dönüşmesi üzerine Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Rektörlük, İnternet'e bir özel okulun bilgisayarından kimlerin mesaj gönderdiğinin belirlenip gereğinin yapılmasını istedi. İddiaları yanıtlayan Dokuzeylül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fethi İdiman, ‘‘Yalan ve iftiralarla dolu bu bildiride yeralan her iddianın asılsızlığı belgelerle kanıtlı. İsteyen rektörlüğe gelip okuyabilir. Bu işi yapanların kimler olabileceğini tahmin ediyorum. Bildiri ve İnternet olayındakilerin aynı kişiler olduğundan eminim’’ dedi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Alıcı da, bazı öğretim üyelerinin ‘yasal olmayan’ çıkarlarını engelledikleri için bu tür muhalefetle karşılaştıklarını söyledi. Prof. Dr. Alıcı, ‘‘Ameliyata, derse girmeden haksız çıkar sağlayan öğretim üyelerine ‘dur’, dedik. Öğretim üyeliğini, hekimliğini yapmayanları ortaya koyduk. Bilimsel yeterliliği olmayan öğretim üyelerinin haketmediği ünvanlara kavuşmasına engel olduk’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!