Üniversitede peruklu mezuniyet

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede peruklu mezuniyet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 1999 00:00

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi'nin 15 fakülte ve 19 yüksekokulundan bu yıl mezun olanlar için düzenlenen törende tek bir türbanlıya rastlanmazken, sadece bir öğrencinin peruk takması dikkati çekti.

Atatürk Üniversitesi'nin 40'ıncı mezuniyet töreni, dün saat 14.00'te Oditoryumu'nda yapıldı. Erzurum Valisi Ahmet Kayhan, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Süha Dengizek, 29'uncu Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Sarı, öğrenciler ve yakınlarının katıldığı tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri Çağdaş Türk Müziği'nden örnekler sundu.

ATATÜRK ÇİZGİSİ Törende konuşan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Oral, öğrencilere Atatürk çizgisinden ayrılmamalarını öğütledi. Prof. Dr. Orak, ‘‘Atatürk'ün bağımsız olmak ve çağdaşlığı yakalamak ilkelerini gerçekleştirmek, üstlendiğimiz görevlerinizi en iyi şekilde yapacak olgunluğa ulaşmanıza ve göstereceğiniz gayretlerinize bağlıdır. İçinde yaşadığınız toplumun bireyleriyle çıkarlarınız örtüşmüyorsa biliniz ki, o ne sizin ve ne de toplumun çıkarınadır’’ dedi.

Öğrenciler adına yapılan konuşmadan sonra fakülte ve yüksekokulları ilk üç sırada bitiren öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi. Adları tek tek anons edilen başarılı öğrenciler arasında hiç bir türbanlının bulunmaması dikkati çekti. Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Matematik Bölümünü ikincilikle bitiren Nurhayat Topal'ın ise başına peruk taktığı farkedildi. Peruklu saçı ve boyun fularlı Nurhayat Topal, mezuniyet belgesini Vali Ahmet Kayhan'ın elinden aldı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!