ÖSYM tarafından YKS tercih sonuçları için açıklama tarihi belirlendi mi?

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM tarafından YKS tercih sonuçları için açıklama tarihi belirlendi mi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2019 07:57

Üniversite tercihlerini gerçekleştiren binlerce kişi, YKS tercih sonuçları için ÖSYM'nin yapacağı açıklamayı beklemeye başladı. YKS tercih sonuçları açıklamasına göre yerleşip yerleşemeyeceklerini öğrenecek olan adaylar, buna göre ek yerleştirmeyi bekleyecek ya da bir sonraki sene tekrar sınava girmek için yeniden hazırlanacak. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, o konu hakkında merakla araştırılan bazı bilgiler

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2019-YKS) tercih süreci 29 Temmuz tarihinde son buldu. Tercihlerin işlemlerinin tamamlanmasının ardından, YKS yerleştirme sonuçları, üniversiteye girecek öğrencilerin gündemine gelmeye başladı. YKS tercih sonuçları, 'https://sonuc.osym.gov.tr' internet adresinden duyuracak. Peki, YKS yerleştirme sonuçları ne zaman ve hangi tarihte açıklanacak? İşte, tercih sonuçlarına dair bilgiler.

YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

2019-YKS yerleştirme sonuçları için ÖSYM'den henüz bir açıklama yapılmadı. YKS tercihleri geçtiğimiz yıl 7-14 Ağustos tarihlerinde alınan tercih döneminin ardından 31 Ağustos tarihinde açıklanmıştı. Bu bilgiler göz önünde bulundurulduğunda, sonuçların bu yıl 15 Ağustos tarihinde açıklanması beklenebilir.

Haberin Devamı

Konuya ilişkin detaylar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 19-23 Ağustos 2019 tarihlerinde yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt için gereken belgeleri tamamlayarak kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunlu olacak.

EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS ek yerleştirme süreci, YKS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra başlayacak. Ek yerleştirme tarihleri ÖSYM tarafından duyurulacak.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek. Yükseköğretim programlarının 2019-YKS sonuçlarına göre yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarına ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

Merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilen adaylar, ek yerleştirme için başvuramayacak.

Ek yerleştirmede, ön lisans ve lisans programlarına merkezi genel yerleştirmedeki en küçük puanlarının altında puanı olan aday yerleştirilmeyecek. Kesin kayıt sonunda kontenjan açığı kalan programlara ön kayıtla öğrenci alınmayacak. Ek yerleştirme tercih ücreti 20 lira olacak. ÖSYM Yönetim Kurulunun Ocak 2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından ek yerleştirme ücreti alınmayacak.

Haberin Devamı

ÖNLİSANS BÖLÜMLERİ DE DÜŞÜNÜLEBİLİR
Üniversite adaylarının önlisans programlarını, lisansa tamamlayabilme seçenekleri de var. ‘Meslek Yüksekokulları ve açıkçöğretim önlisans son sınıf öğrencileri ya da  mezunlarının, kendi alanlarındaki özel yetenek sınavı veya merkezî sistemle öğrenci alan lisans programlarına dikey geçiş hakkı bulunuyor. Adaylar, tercih edebileceği lisans programlarını ‘Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Kılavuzu’ndan inceleyebilir.

BAKMADAN GEÇME!