Üniversite sınavı ne zaman? 2020 YKS ne zaman yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

Üniversite sınavı ne zaman 2020 YKS ne zaman yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2020 16:06

Türkiye'de koronavirüs tedbirleri kapsamında eğitime ara verilmesinin ardından, üniversiteye hazırlık sürecindeki öğrenciler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) hangi tarihe ertelendiğini ve ne zaman yapılacağını merak ediyor. Üniversiteli adayları son günlerde konuya dair net bilgi almak adına ÖSYM'nin açıklamalarını sorguluyor. Peki, üniversite sınavı ne zaman? 2020 YKS ne zaman yapılacak?

Haberin Devamı

Çin'in Vuhan kentinde Aralık 2019'da ortaya çıkan ve kısa sürede dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını, YKS'nin 2020 etabını da etkiledi. YKS'nin oturumların ertelenmesi beraberinde yeni tarih araştırmalarını da getirdi. İşte, 'Üniversite sınavı ne zaman?' ve '2020 YKS ne zaman yapılacak?' sorularının yanıtı...

YKS NE ZAMAN YAPILACAK?

YÖK Başkanı Yekta Saraç açıklamalarda bulundu. Saraç, "Bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır." açıklamasını yaptı. Saraç, YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılacağını duyurdu.

YÖK Başkanı'nın açıklamalarından satıbaşları;

"Uzaktan eğitim ve öğrenme faaliyetlerini devreye soktuk. Her gün yeni sanal sınıflar devreye sokulmaktadır. Açıköğretimdeki ders materyallerini dijital platformlarda tüm üniversitelerimize açtık.

Haberin Devamı

COVİD-19 salgını tüm hızıyla sürüyor. Biz süre daha evde kalmak, tüm yaş grupları için elzemdir. Üniversiteden istediklerimiz bu çerçevededir. Üniversitelerimiz aslında sağlam bir zeminde duruyor. Dünyadaki üniversite sıralamasında ilk 100'deki üniversiteler bile öğrencilerine net bir öneri sunamıyor. Büyük ölçüde ana kavram belirsizlik. Avrupa'da Almanya gibi bazı ülkeler bahar dönemini erteliyor, İsveç ve Fransa'da eğitime ara verildiğini görüyoruz. Kore'de ise online eğitim tavsiye ediliyor. Böyle bir ortamdan toplumun tüm katmanlarının, etkilendiği ortada. Türk Yüksek Öğretimi birçok ülkede olmayan tecrübeye sabittir. Bazı hususlarda kararlar aldık. Bahar döneminde yüz yüze eğitim yapılmayacaktır. Örgün öğretime ara vermek durumundayız. Bu yeni durumu kabullenmek durumundayız. YKS'nin 25-26 Temmuz'da yapılmasını karara bağladık."

BAKMADAN GEÇME!