Üniversite Kars'a damgasını vurdu

Güncelleme Tarihi:

Üniversite Karsa damgasını vurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin Önasya'ya açılan kapısı Kars, ev sahipliği yaptığı Kafkas Üniversitesi sayesinde kimlik değiştiriyor.

KARS'ın gelişmesinde lokomotif güç olan Kafkas Üniversitesi, özellikle son bir yıl içinde şehirdeki genç nüfusun yaşam biçimini değiştirdi. Üniversite, Kafkasya ve Ortaasya'daki bilim kurumlarıyla da bilimsel ve kültürel işbirliğine girerek bölgenin bilim merkezi olma yolunda.

Öğrencilere yönelik kafeteryaların sayısında büyük artış yaşanıyor. Kentte açılan bilardo salonları, sinemanın gelmesi, yeni disco-barların şehirde boy göstermeye başlaması, süper marketlerlerin çoğalması, lokantaların yerlerini yavaş yavaş öğrencilere yönelik fast-food'lara terketmesi bu değişimin en somut örneklerinden. Artık Karslı gençler üniversiteli arkadaşlar ediniyor. Onlar gibi markalı jean'ler giyip hamburgercilerde buluşuyorlar. Bu değişim kaset satışlarına da yansıyor. Eskiden yöresel sanatçıların türkü kasetleri en çok satanlar arasındayken artık Karslılar Sezen Aksu, Sertap ve Yıldız Tilbe dinliyorlar.

Henüz altı yaşında olmasına rağmen 4 yıldızlı, 64 yataklı, içinde sauna, kondisyon salonu, restaurant ve dinlenme odasının da bulunduğu bir misafirhaneye de sahip olan üniversitenin 1500 kişilik öğrenci yurdu da var. Kafkas Üniversitesine gelecek öğrencilerin kesinlikle yurt sorunu yaşamayacaklarını söyleyen Kafkas Üniversitesi Rektör Prof.Dr. Necati Kaya ‘‘Gelecek on yıl içinde on bin dönümlük bir kampus alanında 20 bin nüfuslu dev bir kurum oluşturmayı amaçlıyoruz. 1999-2000 eğitim-öğretim yılında 3.500, 2000-2001'de ise 5 bin öğrenci kapasiteli bir bölge üniversitesi olacağız’’ dedi.

1992 yılında 235 öğrenciyle Veterinerlik Yüksekokulu olarak kurulan üniversite bugün 5 fakülte, 3 yüksekokul, 4 meslek yüksekokulu, 3 Enstitü ve 1 Araştırma ve Uygulama Merkezi olmak üzere 16 akademik birimle 2 bin 70 öğrenciye hizmet veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!