Üniversite guruları Ä°stanbul´da

Güncelleme Tarihi:

Üniversite guruları İstanbul´da
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 04, 2001 14:46

Study Abroad Yurtdışı Eğitim Konferansı 25-26 Ağustos´ta İstanbul Hilton Oteli´nde yapılıyor. Ünlü eğitim gurularının da katılacağı konferansa katılım ücretsiz. Konferans, Bilmerk, Hürriyetim ve yenibir.com işbirliği ile gerçekleştirilecek.

Dünyanın en iyi üniversitelerinin sıralamasını yapan iki uzman 25-26 Ağustos'ta Türkiye'ye geliyor. ABD´deki üniversitelerin sıralamasını yapan US News Dergisi'nden Gayle Garrett ve İngiliz üniversiteleri sıralamasını yapan The Times'ten John Leary ´Study Abroad Yurtdışı Eğitim Konferansı 2001´ kapsamında İstanbul´da Türk öğrencilere bilgi verecek. Konferansın başlangıcında Türkiye´nin en kapsamlı portalı olarak nitelendirilen ´Eğitimbul.com´un açılışı da yapılacak. Türkiye ve dünyadaki eğitim sistemlerinin yanı sıra veliye rehberlik edecek, öğrenciyi yönlendirecek sitenin ana sponsorluğunu Yapı Kredi Bankası üstlendi.
Haberin Devamı

Bilmerk ve Hürriyet İK ve yenibir.com işbirliği ile yapılan ve ilk kez bu kadar geniş kapsamlı düzenlenecek olan konferans iki gün sürecek. Ulusal ve uluslararası eğitim dünyasından uzmanlara, danışmanlara ve yurtdışında eğitim görmüş başarılı kişilere ev sahipliği yapacak olan konferans Lütfi Kırdar Uluslarası Kongre ve Sergi Sarayı´nda düzenlenecek ve ücretsiz olacak.

Yurtdışında lise ve üniversite eÄŸitimine önem veren, yurtdışı eÄŸitim kurumları, eÄŸitim sistemleri, üniversite sıralamaları, baÅŸvurular,Âsınavlar, YÖK denkliÄŸi, vize iÅŸlemleri ve yurtdışı eÄŸitim sonrası iÅŸ hayatı gibi konularda bilgi almak isteyen herkesin katılabileceÄŸi konferansa dünyanın önde gelen üniversitelerinden mezun olmanlar da katılacak.

Konferans sırasında ayrıca yurtdışındaki üniversitelere başvuru konusunda uzmanlar internet aracılığıyla `sanal sohbet' yapacak.

Haberin Devamı

Bilgisayar laboratuvarının da bulunacağı konferansta ücretsiz TOEFL deneme testleri yapılarak, TOEFL sonucu, transkript ile gelenlere de hangi üniversitelere girebilecekleri konusunda bir sıralama gerçekleştirilecek.

Bilmerk Eğitim Projeleri Müdürü Nilüfer Devecigil, konferans konusunda şu bilgiyi verdi:

``Şimdiye kadar hep belli sayıda okulun davet edilmesiyle yapılan yurt dışı eğitim fuarı yapılıyordu. Biz, bu konferansta yurt dışı eğitiminini en ayrıntılı şekilde vereceğiz. Yurt dışına gitmek isteyen veya düşünen tüm adaylar, kafalarındaki soruların yanıtını bulacak. Türkiye´de çok popüler olan dünyanının önde gelen üniversitelerin sıralamasını yapan uzmanların, Türkiye´ye ilk kez gelmeleri de bu konuda önemli bir adım olacak''

HANGÄ° BÄ°LGÄ°LER VERÄ°LECEK?

Panel ve oturumlarda yurtdışından gelenler, Türkiye´nin en iyi üniversitelerinden mezun olanlar, iş hayatında başarılı olanlar tecrübelerini aktaracak.

Konferans boyunca yer alacak olan Akademik Kurul ise, lise not dökümleri ve Ä°ngilizce seviye sınavı sonuçlarını (dileyen öğrenci iki gün boyunca Ä°ngilizce seviye sınavına konferans boyunca ücrsetsiz girebilecek)Âyaptıran öğrencilere uygun okulları seçerek tercih yaptırabilecek.

Haberin Devamı

 Konferansın konuları

* Amerikan eğitim sistemi ve başvuru koşulları

* Amerikan üniversiteleri sıralaması

* İngiliz eğitim sistemi ve başvuru koşulları

* İngiliz üniveristeleri sıralaması

* Yurtdışında İngilizce dil eğitimi

* Yurtdışı lise seçenekleri

* Yurtdışındaki okullar için YÖK denkliği

* Yurtdışına gitmeden önce neler yapmalı?

* Yurtdışı eğitimli gence işveren nasıl bakıyor? Kariyer olanakları

* Amerika´da sertifika programları ve Türkiye´deki iş olanaklarına etkisi

* Amerika´nın en iyileri

* Yurtdışı eğitim için gerekli olan sınavlar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!