UNICEF'ten yılbaşına özel hediye

Güncelleme Tarihi:

UNICEFten yılbaşına özel hediye
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2006 10:48

Yeni bir yılı karşılarken sevdiklerinize içten duygularlar alacağınız yılbaşı hediyesi, başkaları için de ”umut” olabilir.

Ya da Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye'nin (WWF) panda baskılı tişörtleri, kupaları ve ayraçlarını satın alarak, doğa koruma çalışmalarına destek verebilirsiniz.

Yaklaşan yılbaşı ve bayram tatili ile birlikte herkesi tatlı bir heyecan sararken, insanın sevdiklerine ne alacağı sorusu zihinleri meşgul etmeye başladı. Hediye paketini açtığında karşısındakinin gözündeki pırıltıyı görmek herkesin hayali... Peki bu hediyelerin, hiç tanımadığınız, yardıma muhtaç insanları da sevindirmesini ister misiniz? Ya da sizin korumanıza muhtaç olan doğayı...

O halde, küçük yardımlarınızla yaşama biraz daha tutunan insanların hazırladığı birbirinden güzel tebrik kartlarını ve hediyelik eşyaları görmenizde fayda var.

BİR KART GÖNDERİN, BİR HAYAT KURTARIN”

UNICEF'in tebrik kartlarını hediye ederek, Türkiye'deki korunmaya muhtaç çocuklara siz de katkıda bulunabilirsiniz.
2. Dünya Savaşı'nın ardından, savaştan etkilenen çocuklara yardım sağlamak amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 60. kuruluş yılını kutluyor. Bugün 155 ayrı bölgede çalışan UNICEF gönüllüleri, korunmaya muhtaç çocukların sağlıklı koşullarda büyümelerine katkı sağlıyor. UNICEF tarafından unutulmuş çocuklara yardım toplamak amacıyla hazırlanan tebrik kartları ise 56 yıldır dünyanın dört bir yanına ulaşarak, özel günleri renklendiriyor.

UNICEF'in 1950 yılından bu yana satışını sürdürdüğü tebrik kartları fikri, Çek bir çocuğun, yardımlara teşekkür etmek için UNICEF yetkililerine gönderdiği cam üzerine yaptığı ve çocukları el ele oynarken gösteren resimden doğdu.

“Kağıt bulamadığı için resmini kırık cam parçası üzerine yapığı” öğrenilen Çek çocuğun, minnet ve sevgi yüklü bu resmini çok beğenen UNICEF yetkilileri, çocuklara yardım toplamak amacıyla tebrik kartlarının kullanıldığı bir proje geliştirdi.

Başta tebrik kartları olmak üzere hediyelik eşyaların sanatsal özellik taşımasına önem veren kurum, bu sezon için de hazırladığı tebrik kartlarını ve hediyelikleri yardımseverlerin beğenisine sundu.

Ünlü fotoğrafçıların fotoğraflarının da kullanıldığı tebrik kartlarının yanı sıra UNICEF'in hediyelikleri arasında birbirinden güzel mumlar, yılbaşı süsleri, çeşit çeşit ajandalar, dünyanın çeşitli bölgelerinde çekilmiş fotoğrafların kullanıldığı takvimler, not defterleri, kırtasiye ürünleri, fotoğraf çerçeveleri, tişörtler ve oyuncak hayvanlar bulunuyor.

“HİÇ TANIMADIĞINIZ BİR ÇOCUĞA ULAŞABİLİRSİNİZ”

UNICEF'in kampanyalarına destek olmak için büyük miktarda bağış yapmanın gerekli olmadığının altını çizen UNICEF Türkiye Milli Komitesi Başkanı Alanor Olalı, “Bir kart, bir fincan ya da bir mektup kağıdıyla Türkiye'nin herhangi bir yerinde yardım elinin uzatılmasını bekleyen hiç tanımadığınız bir çocuğa ulaşabilirsiniz” diye konuştu.
Olalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de yapılacak yardımların sadece UNICEF'in Türkiye'de yürüttüğü kampanyalarda kullanılacağının da altını çizdi.

BU YIL DAHA FAZLA ÇOCUĞU KUCAKLAMAMIZ İÇİN”

Lösemili Çocuklar Vakfı'ndan (LÖSEV) alacağınız hediye ile bir çocuğa umut olabilirsiniz.

Kan hastası ve lösemili çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü gereksinimlerinin karşılanmasına yardımcı olan LÖSEV'in Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Üstün Ezer, “Bu yıl daha fazla çocuğu kucaklamamız için yardımseverlerin desteğine çok daha fazla ihtiyacımız var” dedi.

Löseminin tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu belirten Dr. Ezer, AA muhabirinin sorularını yanıtlarken, 3 yıl sürebilen tedavinin maliyetinin 150-200 bin YTL olduğunu kaydetti. Bu hastalığa yakalanan çocukların yüzde 87'sinin yoksul aile çocukları olduğunu ifade eden Dr. Ezer, “Lösemili çocukların tedavilerini yarıda bırakmaları, okullarda, oyun parklarında dışlanmaları, aileleri tarafından terk edilmeleri, hastaneye gelecek yol parası bile bulamamaları maalesef acı gerçeklerdir” diye konuştu.

Yıllar önce “Bir Kart Bir Yaşam” sloganıyla yola çıkan Vakıf, ünlü ressamların eşsiz eserlerinin kullanıldığı tebrik kartlarının yanı sıra lösemili çocuklar ve annelerinin tasarımlarından oluşan el emeği, göz nuru atkı çorap ve eldiven gibi hediyelik eşyaları da yardımseverlerin beğenisine sunuyor. Hediyelikler arasındaki bez bebekler ise özellikle çocukların ilgisini çekiyor.

TEMA'NIN YILBAŞI VE BAYRAM ÖNERİLERİ

Güzel dilekleri doğanın eşsiz güzelliklerini yansıtan koleksiyonlardan oluşan TEMA kartlarıyla da iletmek mümkün. Böylece hem sevilenlerin özel günleri farklı bir şekilde kutlanırken, hem de geliri TEMA Vakfı ağaçlandırma ve kırsal kalkınma projelerinde kullanılan TEMA kartlarını satın alarak doğaya bir armağan verme şansı yakalanabiliyor.

Türkiye genelinde toplam 66 ağaçlandırma projesi üzerinde çalışan ve bugüne kadar yaklaşık 3570 hektar alanda 4 milyon 111 bin fidan dikilmesini sağlayan TEMA Vakfı, özellikle erozyona maruz bölgelerde, kaybolan yeşil örtünün, yaban hayatının ve ekolojik dengenin yeniden kazandırılmasına katkı sağlıyor.

Bu kapsamda en az 2 bin fidan dikerek sevdiklerinin adına hatıra ormanı oluşturma olanağına da sahip olunabiliyor. Dahası TEMA'nın sevdiğiniz kişiye göndereceği “Özel Fidan Sertifikası”nda, armağan edilen fidan sayısı, kim tarafından, kime armağan edildiği ve hangi sahaya dikildiği bilgileri de yer alıyor.

KÜÇÜK PANDALAR İLGİNİZİ BEKLİYOR

Doğal Hayatı Koruma Vakfı Türkiye'nin (WWF) çalışmalarına destek olmak isteyen yardımseverler ise geliri tamamen vakfın doğa koruma çalışmalarına ayrılan hediyelik eşyalardan satın alabilir. Vakfın logosu olan panda baskılı tişörtler, kupalar ve kitap ayraçları gibi hediyelik ürünlerin yanı sıra kurumlara özel olarak hazırlanan, Kurumsal Yılbaşı Tebriğini satın alarak vakfa katkı sağlanabiliyor.

EĞİTİM GÖNÜLLÜLERİ VAKFI

Yeni yılda sevdiklerinize ya da işbirliği içinde olduğunuz kurumlara “iyi yıllar” dilerken, çocukların eğitim desteği almasına da katkıda bulunmak mümkün.
Bunun için, sevdiklerinize Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın yeni yıl için hazırladığı ilgi çekici ürünleri hediye etmeniz yeterli oluyor.

SOKAK ÇOCUKLARINA SEVGİNİZİ GÖSTERİN

Türkiye Sokak Çocukları Vakfı'nın logosunu taşıyan hediyeliklerden satın alarak, bu çocuklara sevginizi gösterebilirsiniz.

Vakfın internet sayfasında sokak çocukları şöyle anlatılıyor:

“Sokakta yaşamak zorunda kalan çocukların evleri sokaklar... Açlık, taciz, hırsızlık, hastalık, çıplaklık, tiner, şiddet, çeteler ve sevgisizlik ise bu yaşamın gerçekleri...

Sokakta yaşamak zorunda kalan çocukların, eğitim, barınma, sağlık, üretme ihtiyacı gibi temel ihtiyaçlarını karşılayarak sorunlarına çözümler getirmeyi hedefleyen Türkiye Sokak Çocukları Vakfı'nın logosunu taşıyan kupa, takvim ve çocukların kendi yaptıkları resimlerin kullanıldığı kartları satın alarak çocuklara sevginizi sunabilirsiniz.”

ÖZÜRLÜLER VAKFI

Özürlüler Vakfı da Türkiye nüfusunun yüzde 12'sini oluşturan özürlülerin tek hayalinin “sıradan bir yaşam sürdürmek” olduğunu vurguluyor.

Türkiye'deki özürlülerin büyük çoğunluğunun çocuk olduğu belirtilirken, özürlülerin engelsiz bir yaşama kavuşmalarına yardımcı olabilmek için hazırladıkları hediyelerden birini seçmek yeterli. Hediyelikler arasında yer alan metal kalemler ise oldukça dikkat çekiyor.

Bunların dışında da onlarca yardım kuruluşu bulunuyor. Küçük bir çabayla bu kuruluşlara ulaşabilmek mümkün.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!