Umreden dönen 337 kişiye, Konya'da 14 gün karantina

Güncelleme Tarihi:

Umreden dönen 337 kişiye, Konyada 14 gün karantina
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2020 18:47

Umre için gittikleri Suudi Arabistan'dan koronavirüs salgını nedeniyle dönemeyen 337 kişinin, uçakla Konya'ya getirilip, 14 günlük karantina için yurda yerleştirilmesine başlandı.  

Haberin Devamı

Şubat ayı sonlarında Suudi Arabistan'a umre için giden 362 kişi, koronavirüs salgını nedeniyle dönemedi. Bir süredir ülkede tutulanlardan 337 kişi, bugün 3 kafile halinde uçakla Konya'ya getirilmeye başlandı. Havalimanında sağlık kontrolünden geçirilen kişiler, otobüslerle kalacakları Şems Tebriz-i KYK Kız Yurdu'na getirildi. Yurtta evli çiftler dışında tek kişi olarak odalarda kalacaklar, 14 gün karantinada tutulacak.

Umreden dönen 337 kişiye, Konyada 14 gün karantina
Umreden dönen 337 kişiye, Konyada 14 gün karantina

Umreden dönen 337 kişiye, Konyada 14 gün karantina

YURDA YERLEŞTİRİLDİLER

Konya Havalimanı'nda emniyet birimlerince geniş güvenlik önlemleri alınırken, umreden dönen ilk kafiledeki 168 vatandaş, sağlık ekiplerince ilk kontrolleri yapıldıktan sonra dezenfekte edilmiş otobüslere bindirildi.

Haberin Devamı

Vatandaşlar, daha sonra 14 günlük karantina süreleri için Selçuk Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne bağlı Şems-i Tebrizi Öğrenci Yurduna götürüldü.

Her otobüse bir ambulans eşlik ederken umreden dönen vatandaşların yakınları, yurtların önünde bekledi.

İkinci kafiledeki 194 kişi ise akşam saatlerinde geldikleri Konya Havalimanı'ndaki kontrollerinin ardından aynı yurda yerleştirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!