Ümit Davala'ya 3 yıla kadar hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Ümit Davalaya 3 yıla kadar hapis istemi
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 14, 2002 17:04

İzmir'de, görüntü almak ve röportaj yapmak isteyen 4 gazeteciyi dövdüğü iddiasıyla Galatasaraylı futbolcu Ümit Davala hakkında 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

İzmir Cumhuriyet Savcısı Feyyaz Erdoğan tarafından yapılan inceleme sonrasında hazırlanan iddianamede, Ümit Davala'nın, Akşam Gazetesi muhabiri Serhan Şarman, Yeni TV kameramanı Ercan Akgün, İzmir TV muhabiri Ünal Gümüştekin ve İzmir TV kameramanı Gönen Güven'e saldırarak, kamera ve fotoğraf makinelerini kırdığı belirtildi.

İddianamede, Davala'nın, "darp ve müessir fiil" suçlarından 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

DAVALA'DAN GAZETECÄ°LERE DAYAK

Borsa Restoran'da, 12 Ekim gecesi yemek yerken görüntülenmek istemeyen Ãœmit Davala ile dayısı Muhittin Sekman ve eski futbolcu Metin Altınay, gazeteciler Akgün, Gümüştekin ve Güven ile restoranın içinde ve dışında kavga etmiÅŸ, olay yerinden geçerken görüp fotoÄŸraf çeken Åžarman'a da saldırmıştı. Gazeteciler karakola gidip ÅŸikayetçi olurken, polis tarafından arandığını öğrenen futbolcu ile yanındakiler, ertesi gün teslim oldukları karakolda ifadelerinin ardından, serbest bırakılmıştı. Sanıklar hakkında hazırlanan soruÅŸturma dosyası, emniyetçe savcılığa gönderilmiÅŸti.Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!