Ulusal Deprem stratejisi 22 Aralık'ta açıklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Ulusal Deprem stratejisi 22 Aralıkta açıklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2010 19:04

Deprem Danışma Kurulu, 22 Aralık Çarşamba günü toplanacak. Toplantı sonrasında, Ulusal Deprem Strateji'sinin temel ilkeleri açıklanacak.

Haberin Devamı

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bu yıl Deprem Danışma Kurulu toplantısının dördüncüsünün yapılacağı bildirildi.Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in açış konuşmasını yapacağı ve başkanlık edeceği toplantıya, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Mehmet Ersoy'un yanı sıra, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürü Mehmet Üzer, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Erdik ile ilgili kurum ve kuruluşlardan temsilciler de katılacak.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Merkez Bina'da yapılacak toplantıda Bakan Çiçek, yaklaşık 75 akademisyen, uzman ve araştırıcının katkısıyla hazırlanan “Ulusal Deprem Stratejisinin Temel İlkeleri”ni açıklayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!