Ulus’taki paralar kime gitti

Güncelleme Tarihi:

Ulus’taki paralar kime gitti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Yılmaz, önceki akşam ANAP MKYK'sında Susurluk raporunun ayrıntılarını anlattı. Buna göre çete, haraçlar için Ankara Ulus'ta banka hesabı açmıştı, ancak paraların kime gittiği bilinmiyor.

PKK ile mücadele için organizasyon

Yılmaz'ın bu açıklamaları ile Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanı Kutlu Savaş tarafından hazırlanan Susurluk raporunun yeni ayrıntıları ortaya çıktı. Kutlu Savaş'ın raporuna göre, Emniyet içinde PKK ile etkili bir şekilde mücadele etmek üzere oluşturulan organizasyon, belli bir süre sonra amaç dışı bir alana kaydı ve yeraltı dünyasıyla iç içe geçti.

Yeşil’e ait hesaba milyarlarca lira aktı

Bu organizasyon, zamanla yeraltı dünyasından para toplamaya başladı. Bu amaçla Ziraat Bankası'nın Ulus Heykel şubesinde özel bir hesap açıldı. Hesabın sahibi gözüken kişi yine Yeşil'den başkası değildi. Kumarhane sahipleri ve uyuşturucu kaçakçıları, bu hesaba milyarlarca para aktardılar. Bu para, çete mensupları tarafından çekildi ve bazı devlet görevlilerine ulaştırıldı. Kutlu Savaş, banka hesabından çıkan bu paranın gittiği adreslerin tespit edilemediğini belirtiyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!