Uluğbay öğrenciye badana yaptıracak

Güncelleme Tarihi:

Uluğbay öğrenciye badana yaptıracak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ödenek yetersizliği, öğrencilere ‘angarya’ yüklenmesine yol açtı. Milli Eğitim Bakanı Hikmet Uluğbay, boya-badana ve musluk tamiratı gibi işlerin okullarda öğrencilere yaptırılabileceğini bildirdi.

Uluğbay, okulların bakım-onarım harcamalarında dikkate alınacak esaslara ilişkin bir genelge yayınladı. Bakanlığa bağlı kurum ve tesisler için ayrılan ödeneklerin kısıtlı olduğunu bildiren Uluğbay, bu doğrultuda harcamaların çok dikkatli yapılmasını istedi. Uluğbay, onarım işlemlerinde önceliğin eğitim-öğretim hizmetlerini aksatacak nitelikteki çatı, kalorifer tesisatı, elektrik tesisatı ve sıhhi tesisat tamiratı gibi işlere verilmesi ve yalnızca bu konularda ödenek talebinde bulunulması gerektiğini kaydetti. Uluğbay, kurum ve tesislerin binalarında projelendirmenin dışında onay alınmadan değişiklik yapılmaması, mülkiyeti Hazine'ye ait olmayan binaların büyük onarımlarının da yapılmaması uyarısında bulundu.

TASARRUF İÇİN

Uluğbay, boya-badana ve musluk tamiratı gibi küçük onarım işlerinde daha fazla tasarruf sağlanmasına yönelik olarak da, bu işlerin öğrencilere yaptırılabileceğini kaydetti. Uluğbay, öğrencilere yaptırılacak işleri ‘‘öğretici işler’’ olarak değerlendirirken, ‘‘Bütçenin bina küçük onarım kodundan, kurum ve tesislerimize gönderilen ve ihale edilmesine gerek görülmeyen ödenekle, boya, cam, kireç, plastik boya, musluk ve benzeri malzeme satın alınıp, kullanımdan doğan hasarlar ve bakım işinin olanaklar ölçüsünde yardımcı hizmetler personeline, uygun kuruluş ve okullarda öğrencilere (temrinlik işler meyanında) veya döner sermaye işletmelerine yaptırılması sağlanacaktır’’ diye konuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!