Uludağ'da trafik

Güncelleme Tarihi:

Uludağda trafik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yarıyıl tatilinde hava güzel ve kar kalınlığı da yüksek olunca, Uludağ tıklım tıklım doldu, Boğaz Köprüleri'ndeki gibi trafik sıkışıklığı yaşandı.

Yaklaşık 5 bin yatak kapasitesi olan Uludağ'da kayak pistleri bir an olsun boş kalmıyor. Burada kalanlara bir de günübirliğine gelen binlerce kişi de eklenince, ortalık tam bir keşmekeşe dönüyor. Kalabalık işletmecilerin yüzünü fazlasıyla güldürürken, hemen hemen her yıl zarar eden teleferik işletmesi de altın dönemini yaşıyor.

Satıcılar çok keyifli

Bursa-Uludağ yolu üzerinde tezgah kuran meşrubat, meyve, sebze, kestane, bal satıcıları satış rekorları kırıyor. ‘‘Kendin pişir kendin ye’’ lokantaları ise müşterilerine kuzu eti yetiştirmekte zorlanıyor. Telesiej ve teleskiyle Belvü, Kartalkaya, Kuşaklıkaya kafeteryalarına çıkanlar sucuk ekmek yiyip, sıcak şarabın tadına bakıyor.

İçkiyi kaçırana yardım

Teleferikle çıkılan Sarıalan bölgesindeki lokantaların da sürekli dolu olduğu dikkati çekiyor. Bu arada ölçüyü kaçırıp alkol sınırını aşanların yardımına ise Uludağ Yiğitali Jandarma Karakolu'nda görevli Mehmetçikler koşuyor. Bu kişiler kar motosikletleriyle Sakıp Sabancı İlk Yardım Merkezi'ne taşınıyor.

Bir günde 1700 özel araç, 500 minibüs

İşte Uludağ'ın hafta sonu görüntüsü. Geçtiğimiz pazar günü Uludağ'a 1700 kadar özel araç, taksi, 40 otobüs ve 500 minibüs giriş-çıkış yaptı. Otopark sorununun yıllardır çözümlenemediği için insanlar araçlarından çıkamadılar. Uludağ Milli Parkı'na otomobil giriş ücretinin geçen aralık ayında 200 bin liradan 1 milyona, daha sonra da 2.5 milyon liraya yükseltilmesi de tepki yarattı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!