Ulucanlar'da kına gecesi

Güncelleme Tarihi:

Ulucanlarda kına gecesi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2000 00:00

Haberin Devamı

Egebank'ı hortumlayan Murat Demirel'in cezaevinde evlendiği Ayşenur Esenler, Ankara Ulucanlar Cezaevi'nde VIP muamelesi görüyor. Koğuşta kına gecesi bile yapan Esenler, cezaevinde su gibi para harcıyor.

EGEBANK'ın içini boşaltmak suçundan sevgilisi Murat Demirel ile birlikte girdiği Ankara Merkez Ulucanlar Cezaevi'nde evlenen Ayşenur Esenler, tam bir hanımağa gibi yaşıyor. Hiçbir mahkûma tanınmayan ayrıcalıklar ona tanınıyor, su gibi para harcıyor. Evlendiği gün koğuşunda kına gecesi bile düzenleyen Esenler, sıkı bir şekilde de korunuyor...

Esenler'le aylarca aynı koğuşu paylaşan ve bir süre önce tahliye olan M.G. ve İ.S. isimli eski mahkûmlar, Hürriyet'e çok özel açıklamalar yaptı.

Esenler'in koğuşa gelmesiyle birlikte tüm kadın mahkûmların yaşam standartlarının değiştiğini ve Esenler'e tanınan özel haklardan faydalandıklarını belirten M.G., şunları söyledi:

‘‘Birçok arkadaşımız aç yatar, koğuşlar pislikten ve böcekten geçilmezdi. Esenler gelince önce koğuşları boyattı. Kombi taktırdı, avluya basketbol ve voleybol sahası yaptırdı. Hergün kasa kasa yiyecek içecek getirtiyor. Mahkûmlara yiyecek, giyecek hatta para yardımı yapıyor.’’

HALAYLI, MASTİKALI

Koğuş arkadaşları evleneceği gün Ayşenur Esenler için kına gecesi yaptıklarını ve çok eğlendiklerini belirttiler. İki eski kadın mahkûm kına gecesini de şöyle anlattı:

Esenler'i koğuşun ortasına sandalye üzerine oturtup, başını pullu yemeni ile örttük. Kına olmadığı için eline kaçak çay yaktık.

Su bidonu ve tencerelerden orkestra kurduk. Cono lakaplı çingeneler şarkı söyledi. Esenler halay çekip mastika oynadı.

Kuruyemiş, pasta, kola içildi.

Fotoğraf çekimi için gelen fotoğrafçıya, ‘‘Benim bir fotoğrafım kaç milyar eder, sen biliyor musun?’’ diye çıkışarak izin vermedi.

BİZE O...PU, ONA LÜTFEN

Gardiyanlar bizleri sabah uyandırırken kalkın ‘Lan or...lar, sayım var’ diye bağırırken. Esenler ve arkadaşlarına ‘Lütfen kalkın sayım saati’ diye hitap ediyorlar.

Bizler pamuk bulamazken Esenler ve arkadaşlarına her marka ve çeşit orkid, tampon geliyor.

Ayşenur’a hem sekreter hem koruma

M.G. ve İ.S. koğuş arkadaşları Ayşenur Esenler'in cezaevi yönetimine sözünü geçirdiğini, hatta istemediği mahkûmun naklini bile çıkardığını öne sürdüler. İki eski kadın mahkûm, Esenler'e tanınan ayrıcaklıkları şöyle sıraladı:

Bizler dış kantini kullanamazken Ayşenur Hanım, alınacakların listesini veriyor, gardiyanlar günlük alışveriş yapıyor.

Ayşenur'a 5 yıldızlı hizmet

İstediği zaman doktora gidiyor. Oysa kalp krizi geçiren bir arkadaşımız hastaneye gönderilmedi. Gardiyanlar erkekler koğuşunda kalmakta olan Hizbullahçı doktoru koğuşa getirdiler. Hastaya o müdahale etti. Zaten o doktor mahkûm, sanki cezaevi doktoru gibi herkese o bakıyor.

Yine doğum yapan arkadaşımızın bebeğine bez almayan gardiyanlar Esenler için makyaj malzemesinden, çoraba kadar her istediğini alıp koli koli getiriyorlar.

Diğer koğuşlarda ışıklar söndürülürken Esenler'in koğuşunda ışıklar söndürülmüyor.

Kepekli ekmek, diyet kola

Ayşenur Hanım, kepekli ekmek, diyet kola içiyor. Güneş gözlüğü takıyor, volkmen dinliyor, sıcak havalar için yelpaze kullanıyor.

Kırışıklıklar için yüzüne her sayımdan sonra arkadaşlarıyla birlikte ballı yoğurt sürüyor.

Tesbih çekiyor, cimnastik yapıyor, voleybol oynuyor, kitap okuyor.

Yulaf ezmesini sütle karıştırıp içiyor, hergün fındık ve ceviz yiyor.

Diğer mahkûmlar avukatıyla 60 dakika görüşürken Esenler istediği kadar görüşüyor.

Emine Mehtap Ceylan hem korumalığını hem ayak işlerini yapıyor.

Boğma olaylarında kullanılıyor diye kilotlu çorap yasak, ancak Esenler düzine düzine çorap getirtiyor.

Esenler ve arkadaşları 16 kişilik koğuşta 6 kişi kalıyor. Diğer mahkûmlar 22 kişilik koğuşta 28 kişi kalıyor. İki yatak birleştirilip üç kişi yatıyor.

Yelpazesi ile oynayan konuşma özürlü Mahi Uçar'ı dövdü.

Para ile yaptırdığı boncuk bilezikleri kızı için ABD'ye yolladı.

Her gün bulgur yiyor, gün aşırı balık getiriliyor.

Saçlarındaki beyazları tentürdiyot kullanarak kapatıyor.

Normal mahkûm plastik bardak, Esenler cam bardak kullanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!