Ulu kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Güncelleme Tarihi:

Ulu kelimesinin eş anlamlısı nedir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2020 02:50

Eş anlamlısı pek bilinmeyen ve en çok merak edilen kelimelerden biri olarak ulu öne çıkıyor. Bu kelimenin eş anlamlısını öğrenmek için birçok kişi internet üzerinden araştırma gerçekleştirmektedir. Peki, ulu kelimesinin eş anlamlısı nedir? İşte detaylar.

Haberin Devamı

Türk Dil Kurumu açısından bakıldığı zaman ulu kelimesinin eş anlamlısı olarak karşımıza, ‘yüce’ sözcüğü çıkmaktadır. Türkçe içerisinde anlam açısından her iki kelime de aynı ifade üzerinden cümlede veya tek başına kullanılabilir.

 Ulu Eş Anlamlısı

 Erdemi çok büyük olan ve ulaşılamayacak kadar yüce şeklinde ifade edilen ulu kelimesi, gündelik yaşamda yaygın kullanılan sözcüklerden biridir. Amaca bağlı olarak aynı zamanda eş anlamlı kelimesi TDK üzerinden değerlendirilir. Bu doğrultuda ulu kelimesine karşılık olarak, ‘yüce’ sözcüğünü değerlendirmek mümkün.

 ‘’Bu yüce makam hepimizin üstündedir.’’

 ‘’Pek çok insan bu ülkeden çıkmıştır.’’

 Görüldüğü üzere hem insanlar açısından hem de farklı durumlar üzerinden de gündelik yaşamda yüce ile beraber ulu kelimesinin kullanabilirsiniz. Ortak şekilde aynı anlama gelen her iki kelime de Türkçede sık değerlendirilen sözcükler arasında yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!