Ülkücüler Moskova'ya

Güncelleme Tarihi:

Ülkücüler Moskovaya
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

MHP, yıllardır kullandığı ‘‘Komünistler Moskova’’ya sloganıyla vuruldu. Milli Görüşçüler'in ‘‘Bahçeli Moskova'ya’’ diye bağırmaları, MHP'lileri çileden çıkardı. Bunu ‘büyük terbiyesizlik’ olarak niteleyen MHP'liler, hak etmedikleri kavramlarla suçlandıklarını söylediler.

TÜRKİYE, 2000'e siyasette art arda ilginç değişmelerle giriyor. CHP din politikasını değiştirirken, FP ve MHP vatan hainliği ile suçladıkları Nazım Hikmet'e itibarını iade etti. MHP ise yıllardır kullandığı ‘‘Komünistler Moskova'ya’’ sloganına, bu kez kendisi hedef oldu.

Milli Gençlik Vakfı'nca Rusya'nın Çeçenistan'da yaptığı soykırımları protesto etmek amacıyla İstanbul'da Pazar günü düzenlenen mitingte, Fazilet Partisi'ne yakınlığıyla bilinen Milli Görüşçüler ‘‘Bahçeli Moskova'ya’’ sloganını attılar. MHP'nin buna tepkisi ise çok sert oldu. MHP'li TBMM İdare Amiri Ahmet Çakar, ‘‘Hastirsinler... Bu büyük terbiyesizlik’’ dedi. MHP'lilerin, Milli Gençlik Vakfı'na tepkileri şöyle:

Ahmet Çakar (TBMM İdare Amiri): Bir kere çok büyük bir terbiyesizlik yapmışlar. Hastirsinler. İnsanlar, hak etmediği kavramlarla suçlanmamalı. Bir kere Çeçen devletinin hürriyetini sözde savunanlar, önce Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklerine saygılı olmayı bilmeliler. Türk Devleti'ne saygısı olmayanın, Çeçen devletine saygısı olamaz. Yollarda yürüyerek, bağırarak bu mesele hallolmaz. Dün komünistler karşısında ödlekçe kaçanlar, bugün ülkücülere laf söyleyemez. Lafla kahramanlık yok, kahraman olan Çeçenler.

Şefkat Çetin (Genel Başkan Yardımcısı): Kabul görmeyen bir slogan. Çeçenistan konusunda MHP ve Devlet Bahçeli'nin katkısını Dışişleri Bakanı İsmail Cem, devlet sırrını açıklama riskine girerek Meclis kürsüsünden anlattı. Bu tip konuları iç politika malzemesi yapanlar, hiç fayda görmedi. Duygu sömürüsüyle, Çeçen istismarı ile siyasi rant sağlamak istiyorlar.

Mehmet Gül (İstanbul Milletvekili): Bahçeli, Moskova'ya ancak turist olarak veya devlet göreviyle gider. Bahçeli ve Türk milliyetçilerinin hayatı Çeçenistan'a hizmetle geçti. Erbakan'ın bedevi çadırında Kaddafi'ye el pençe divan durdurduğunu hatırlayanlar, bu sloganın yanlışlığını görürler. Kaddafi gibi bir psikopatın yardımcılığını kabul eden kendileri. Erbakan, Başbakanlık yaptı, Azerbaycan ve Çeçenistan için kılını kıpırdatmadı.

Şevket Bülent Yahnici (Genel Başkan Yardımcısı): MHP, Çeçenler ve tüm Türk dünyası için her zaman üzerine düşen hassasiyeti gösterdi. Fakat bu konuda bizi yaralayan hadise, tıpkı dün Bosna'da ve Kosova'da olduğu gibi, Çeçenistan konusunda da İslam dünyasının gösterdiği acizliktir. Bedevi çadırında sorumsuz bir sözde kabadayıdan azar yiyenlerin, bu konularda bize öğretecekleri hiçbir şey olamaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!