Ülkede 4 yılda 20 bin 210 eylem gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Ülkede 4 yılda 20 bin 210 eylem gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2014 16:15

Yunanistan'ın, Avrupa Birliği (AB), Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkililerinden oluşan Troyka heyeti ile mali destek karşılığında imzaladığı memorandum anlaşmasından bu yana ülkede 20 bin 210 protesto eylemi yapıldığı bildirildi.

Haberin Devamı

Yunanistan Kamu Güvenliği Bakanı Nikos Dendias, konu ile ilgili meclise sunduğu raporunda, memorandumun imzalandığı Mayıs 2010 tarihinden bu yana 20 bin 210 protesto eylemi yapıldığını ve bunların 6 bin 266'sının başkent Atina'nın da içinde bulunduğu Attiki bölgesinde gerçekleştiğini belirtti.

Raporun, Radikal Sol Koalisyon SYRİZA Partisi Milletvekilleri Stathis Panagulis, Dimitris Tsukalas ve Nathos Anastasiu'nun Dendias'a yönelik, memorandum anlaşmasından bu yana ülkedeki eylem sayısı ve bunların kaçında polis müdahalesi olduğuyla ilgili soru önergesine karşılık meclise sunulduğu bildirildi.

Raporda, göstericileri kontrol altına alabilmek için biber gazı ve ses bombalarının ne kadar kullanıldığı ile ilgili olarak, "Kullanılan araçların sayısı ile ilgili Yunan Polis Teşkilatında resmi istatistik verileri bulunmamaktadır" ifadeleri yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!