Ulaşıma lodos engeli devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Ulaşıma lodos engeli devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2010 09:40

İstanbul, Kocaeli ve Çanakkale'de etkili olan lodos, deniz ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Haberin Devamı

İŞTE İL İL HAVA DURUMU

İSTANBUL'DA LODOS MANZARALARI

HAFTA SONU TÜRKİYE GENELİNDE YAĞIŞ

Saatteki hızı 80 kilometreye ulaşan kuvvetli lodos nedeniyle Gökçeada-Kabatepe, Lapseki-Gelibolu, Bozcaada-Geyikli arasındaki araba vapuru ile Çanakkale-Gökçeada deniz otobüsü seferleri geçici olarak durduruldu.

Çanakkale ile adalar hattındaki deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ AŞ yetkilileri, etkili rüzgar nedeniyle seferlerin iptal edildiğini belirtti.

Yetkililer, boğaz hattındaki Çanakkale-Eceabat seferinin ise şu an için normal olarak sürdürüldüğünü, lodosun şiddetinin akşam saatlerinde 110 kilometreye ulaşmasının beklendiğini kaydetti.

İSTANBUL'DA LODOS İPTALLERİ

İstanbul'da etkili olan lodos deniz seferlerinde iptallere neden oldu. İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş.'den alınan bilgiye göre iptal edilen seferler şöyle:

Haberin Devamı

DENİZ OTOBÜSLERİ

-Bostancı - Kadıköy - Yenikapı - Bakırköy

-Kartal Yolava

-Kabataş Adalar Bostancı

ŞEHİR HATLARI  

-Bostancı - Adalar

-Kabataş Adalar Hattı

-Eskihisar - Topçular Araba Vapuru Hattı

-Anadolu K. - Rumeli K. - Sarıyer Hattı

KOCAELİ'DE LODOS ENGELİ

Kocaeli'nde öğle saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli lodos nedeniyle Gebze- Eskihisar ile Yalova- Topçular arasında yapılan feribot seferleri durduruldu.

Gebze- Eskihisar ile Yalova- Topçular feribot seferleri, saatteki hızı 60 kilometreyi aşan şiddetli lodos nedeniyle saat 12.00’dan itibaren durduruldu. Birçok araç sürücüsü iskelelerden geri dönerek yollarına İzmit Körfezi’ni dolaşarak devam etti.

GÖKÇEADA'DA 24 SAATTİR ELEKTRİK YOK

Çanakkale’nin Gökçeada İlçesi, yeni yıla karanlıkta girdi. Gelibolu Yarımadası'ndaki Kum Limanı bölgesinden başlayan ve Gökçeada Kefaloz Koyu'na kadar deniz altından giden enerji nakil hattında meydana geldiği belirtilen arıza, adalıları karanlıkta bıraktı. Gelibolu Yarımadası'ndan başlayıp Gökçeada'ya dek uzanan yaklaşık 32 kilometrelik enerji nakil hattının, 1600'üncü metresinde oluştuğu belirtilen arızaya ağır bir darbenin neden olabileceği belirtildi.

TEDAŞ Çanakkale Müdürü Volkan Arpacı dün saat 13.00'da meydana gelen arıza üzerine test aracının, enerji nakil hattının, Gelibolu'dan 1600'üncü metresinde arıza saptadığını söyledi. Ölçüm aracı ve onarım ekibiyle birlikte adaya geçmek için fırtınanın dinmesini beklediklerini söyleyen Volkan Arpacı, “Arızaya ağır darbenin neden olduğunu sanıyoruz. Aklımıza Karadeniz’de petrol aramak üzere Türkiye’ye gelen dev platform Leiv Eiriksson geldi. Dev platformun, 29 Aralık Salı günü Çanakkale Boğazı  geçişi öncesinde, yaklaşık 24 saat, arızanın oluştuğu bölgede demir atmadan beklediğini biliyoruz” dedi.

Gökçeada Belediye Başkanı AK Partili Yücel Atalay da TEDAŞ yetkililerinin enerji nakil hattında bir arıza belirlediğini söyledi.  Arıza tespit ekibi ve ölçüm aracının hava muhalefeti nedeniyle adaya ulaşamadığı için müdahale yapılamadığını belirten Atalay, “Arızanın ne zaman giderileceği belli değil. TEDAŞ Genel Müdürlüğü'nden Gökçeada’nın tamamına yetecek bir mobil türbin getirilerek, enerji problemi çözülebilir. 1980’li yıllarda adaya hizmet veren jeneratörle belirli zamanlarda, ilçe merkezinde üç bölgeye elektrik vermeye çalışıyoruz. Ancak köylere veremiyoruz. Enerji nakil hattı. 1984’te Japonya’dan gelen ekip tarafından  döşenmişti” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!