Ufuk Uras yeniden ÖDP Genel Başkanı seçildi

Güncelleme Tarihi:

Ufuk Uras yeniden ÖDP Genel Başkanı seçildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2007 11:21

ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras yeniden ÖDP Genel Başkanı seçildi. Uras’ın listesi Parti Meclisi seçimlerinde ise azınlıkta kaldı.

Haberin Devamı

ÖDP’nin 4. Olağanüstü Konferans ve Kongresi kapsamında dün yapılan ve gece geç saatlere kadar tartışmalarla süren konferansta Uras’ın yeniden Genel Başkanlığa getirilmesi kararlaştırıldı. Yapılan seçimlerde Uras 467 oy alırken, halen vekaleten Genel Başkanlığı yürüten Kemal Ulasaler 336 oy aldı. 27 geçersiz oyun kullanıldığı seçimlerde 6 oy da boş çıktı. 

PM’DE AZINLIKTA KALDI ?

Parti Meclisi seçimlerinde ise Ufuk Uras’ın listesi azınlıkta kaldı. Ulusaler’in listesinden 32 kişi parti meclisine girerken Uras’ın listesinden 28 kişi girebildi. Parti Meclisi seçimlerinde en yüksek oyu ise bir önceki seçimlerde Uras’ın karşısına başkan adayı olarak çıkan Alper Taş aldı. Taş, 487 oy aldı. Parti meclisi sonuçlarına göre belirlenecek olan Merkez Yürütme Kurulu’nda da Ulusaler’in listesinin ağırlığı olacak.

ÖDP tüzüğüne göre Genel Başkanlık ve Parti Meclisi seçimleri konferanslarda yapılıyor. Konferansta ortaya çıkan sonuç, kongreye tavsiye kararı olarak sunuluyor ve kongreye tek liste giriyor.

Uras’ın, DTP’nin desteklediği “Bin Umut” adayları arasında milletvekili seçilmesi parti içinde tartışmalara neden olmuştu. Uras’ın parti kararlarına aykırı davrandığını belirten ve aralarında ÖDP’nin önemli isimlerinin bulunduğu bir grup Uras’ın yeniden başkanlığına karşı çıkmışlardı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!