UFO'cular geliyor

Güncelleme Tarihi:

UFOcular geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 1999 00:00

Haberin Devamı

ORTADOĞU ve Balkanların ilk ‘‘Uluslararası UFO Kongresi’’ 20-21 Şubat 1999 tarihlerinde Lütfü Kırdar Kongre Sarayı'nda düzenlenecek. Sirius UFO Uzay Bilimleri Merkezi tarafından düzenlenen kongrenin başlığı ‘‘Evrende Yalnız Değliz’’. Konferansın amacı ‘‘UFO'lar ve evrende zeki yaşam gerçeğinin’’ anlatılması ve Türk insanının bu konuda bilgilenmesi. Sirius UFO Uzay Bilimleri Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan benzer konferansların dünyanın çeşitli yerlerinde yıllardır düzenlendiğini, kongreyle bire bir olarak 4 bin, basın yoluyla da milyonlarca kişiye ulaşacaklarını söyledi.

Kongre'ye katılacak isimlerin en tanınmışı ‘‘araştırmacı-yazar’’ Erich Von Daniken. 1968'de gençler dünyayı değiştirmeye çalışırken, 33 yaşındaki İsviçreli, ‘‘Tanrıların Arabaları’’ kitabında dünya dışı zeki varlıkların gezegenimizi ziyaretlerini anlatmıştı. Kitap iki yıl içinde 30 baskı yaptı ve 600 bin adet satıldı. Daniken 22 kitabı 28 değişik dilde 54 milyon adet satıldı.

Kongre'nin en ilginç konuğu Travis Walton, Dünya dışı varlıklar tarafından UFO'ya alındığını söylüyor. Budd Hopkins'in uzmanlık alanıysa ‘‘Uzaylılar tarafından kaçırılma’’ olayları. 1981'de kaçırılma olaylarını anlattığı ‘‘Kayıp Zaman’’ adlı kitabıyla dikkat çekmişti. 1987'de ise ‘‘Davetsizler: İnanılmaz Copley Woods Ziyareti’’ adlı kitabında kaçırılmaların dünya dışı varlıklar-insan melezi üretmek amacıyla yapıldığını iddia etmiş.

Harvard Tıp okulu ve Cambridge Hastanesi Psikiyatri bölüm başkanı, Pulitzer ödüllü Prof John E. Mack ise 1990'da Budd Hopkins ile tanışınca bilinmeyen zeki varlıklarla iletişim kuran kişiler üzerinde araştırma yapmaya başlamış. Araştırmaları sonucunda patolojik rahatsızlığı bulunmayan bu kişilerin söylediklerinin gerçek olduğunu karar vermiş.

Akademisyenlerin arasında uzaya en yakın olanı ise Prof Dr. Brian O'Leary. California ve Georgetown Üniversitesinden Astronomi/Mars doktorası var. 1967'de Mars'a gidecek astronot olarak seçilmiş, projenin iptali üzerine araştırma yapmakla yetinmiş. Kırmızı gezegen uzmanı bir fizikçi ve astronom olarak tanınıyor.

SİRİUS UFO UZAY BİLİMLERİ ARAŞTIRMA MERKEZİ

Merkez, Mayıs 1998'de kuruldu. Amacı ‘‘evrende yalnız olmadığımız gerçeğini ve dünya dışı varlıkların gezegenimizi uzun zamandan beri ziyaret ettiğini, gerçekliği ispatlanmış fotoğraf, film, resmi belgelerle Türk halkına sunmak’’. Başkan Haktan Akdoğan, Refahyol iktidarının merkezin kurulmasını bir yıl geciktirdiğini söylüyor. Çünkü o dönemde hazırladığı Star ekranlarında 30 bölümdür yayınlanan ‘‘UFO Gerçeği’’ dizisi yayından kaldırılmış. Fakat Akdoğan, Cool FM'de Pazar akşamları 21:00-23:00 saatleri arasında yayınlanan UFO adlı programda ‘‘halkımızı bilgilendirmeye’’ devam ediyor. Dernek niteliğindeki Sirius UFO Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi'nin üç büyük şehir dışında Kayseri, Aydın ve Adana'dan 200'e yakın üyesi var ve son iki ayda 70'e yakın UFO ihbarı almışlar.

İNANDIRICI DEĞİL

TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Uzay Bilimleri Başkanı Prof Dr. Mehmet Emin Özel evrende akıllı canlılar olabileceğini ama UFO olaylarının çoğunun bilimsel bir açıklaması olduğunu söylüyor. Özel, UFO olaylarının tamamına yakının bilimsel makul bir açıklaması olduğunu, açıklanamayan küçük bir bölüm olayla ilgili bilginin yeterli olmadığını, ileride yeterli bilgiyle bunların da çözüleceğini belirterek ‘‘Kimi zaman Venüs, Jüpiter bazen de atmosferdeki kimi ışık olayları UFO sanılıyor’’ diyor. Özel, evrende başka canlılar olabileceğini belirterek şunları söylüyor: ‘‘ Samanyolunda 100 milyar yıldız olduğu gözönüne alınırsa, güneş sistemimizde dünya üzerinde ortaya çıkan 'hayat' dediğimiz olayın başka yıldız sistemlerinin gezegenleri üzerinde de pekala başlamış olabileceğini kabul etmemiz gerekir’’.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!