Udumbara çiçeği efsanesi! Udumbara çiçeği nedir?

Güncelleme Tarihi:

Udumbara çiçeği efsanesi Udumbara çiçeği nedir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2020 17:02

Udumbara çiçeği, varlığı milyonlarca yıllık olduğu düşünülen ve önemli bir inanca hizmet eden çiçek olarak bilinmektedir. 3 bin yılda bir açtığı düşünülen udumbara çiçeği, herhangi bir aksilik olmaması halinde aylarca yaşayabilmektedir. 7 milimetrelik çapı ve 1 milimetrelik gövdesi bulunan udumbara çiçeği, çiçeklerin ve meyvelerin üzerinde çıkabilmektedir. Peki, udumbara çiçeği efsanesi tam olarak nedir? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Budist inancına göre udumbara çiçeği, binlerce yılda bir görüldüğü rivayeti nedeniyle botanik bilimiyle uğraşan pek çok kişinin yakından takip ettiği türler arasında yer alıyor. İşte, udumbara çiçeği hakkında bazı bilgiler

UDUMBARA ÇİÇEĞİ EFSANESİ NEDİR?

Udumbara çiçeği ağaçların dallarında parazit olarak yetişen bir çiçektir. Youlan Paulo ismiyle de bilinen bu çiçek çapı 7 mm gövdesi 1 mm olan çok küçük bir çiçektir. Üzerinde yaşadığı ağacın meyvesi içinde yetiştiği için gözle görülmesi oldukça zordur. Udumbara çiçeğinin üç bin yılda bir açtığı ve çok nadir görüldüğü inancı üzerine bu çiçek ile ilgili bir inanç gelişmiştir. Budistlerin inandığı efsaneye göre mucize bir çiçektir.

Udumbara Hint dilinin en eski hali olan Sanskritçede ’cennetten gelen hayır çiçeği’ anlamına gelmektedir. İnsanların cennetten geldiğine inandıkları bu nadir görülen çiçek görüldüğünde cennette gibi yaşayacakları Budist inancında yer almaktadır. Avatar çiçeği de denilen Udumbara’nın mucizeleri getireceği inancı Budistler için vazgeçilmezdir.

Haberin Devamı

GENELLİKLE BÖCEK YUMURTASIYLA KARIŞTIRILIYOR

Udumbara çiçeği genellikle ’Chrysoperla carnea’ adlı kanatlı bir böceğin çiçeğiyle karıştırılmaktadır. Sebze ve meyve bahçelerinde bulunan yaprak biti, kırmızı örümcek, beyaz sinek gibi zararlı böcekler ile beslenen faydalı bir böcektir. 

Udumbara çiçeği efsanesi Udumbara çiçeği nedir

BAKMADAN GEÇME!