Uçuruma asılı kalan 9 yaşındaki yeğenini kurtarmak isterken can verdi

Güncelleme Tarihi:

Uçuruma asılı kalan 9 yaşındaki yeğenini kurtarmak isterken can verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2016 08:01

Kars’ta 2 kişinin ölümüyle sonuçlanan ayı saldırısında, teyzenin uçurumda asılı kalan 9 yaşındaki yeğenini kurtarmak isterken can verdiği ortaya çıktıKars'ta ayı saldırısında ölen 26 yaşındaki Selma Güneş ve yeğeni 9 yaşındaki Devran Erdem toprağa verildi

Haberin Devamı

Olay önceki gün Selim ilçesine bağlı Eskigeçit köyü Düzkaya mevkisinde meydana geldi. İstanbul'da yaşayan Selma Güneş ile İzmir'de oturan ablası Sevgi Erdem çocuklarıyla birlikte bayram tatili için köylerine geldiler. Yanlarına kız kardeşleri 13 yaşındaki Cansu Ekinci ve Sevgi Erdem'in oğlu Devran Erdem'i de alarak Döşkaya kayalıklarına çıktılar. Bir tarafı uçurum olan 3 kilometre uzunluğundaki kayalıklarda kız kardeşlerin karşısına bir ayı yavrusu çıktı. Ayı yavrusunun yanına yaklaştıkları sırada anne ayı kükreyerek geldi. Paniğe kapılan kız kardeşler panik içinde sağa-sola kaçmaya çalışırken, 9 yaşındaki Devran uçurumda asılı kaldı. Teyzesi Selma Güneş, Devran'ı kurtarmaya çalıştı. Ancak teyze-yeğen bir süre sonra kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

YAVRU AYI SONLARI OLDU
Sevgi Erdem ve Cansu Ekinci ise uçurumun bir bölümünde rehin kaldı. Kız kardeşlerin çığlıkları üzerine yardıma koşan köylüler, jandarmaya haber verdi. Jandarmaya haber verilmesinin ardından bölgeye, İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, UMKE, itfaiye ekipleri sevk edildi. Hafif yaralı olan Sevgi Erdem ile Cansu Ekinci taburcu edildi. Teyze ve yeğeninin cenazesi Eskigeçit köyünde toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!