Üçüncü kez kaçtı

Güncelleme Tarihi:

Üçüncü kez kaçtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

Daha önce Çanakkale ve Bolvadin Cezaevleri'nden kaçan, ülkücü kabadayı Kürşat Yılmaz, tutuklu bulunduğu Burdur Cezaevi'nden de firar etti.

Ülkücü kabadayı Kürşat Yılmaz, yine kaçtı. 1994 yılında Çanakkale ve geçen yıl Bolvadin Cezaevleri'nden firar eden Kürşat Yılmaz, dün sabaha karşı yanına mahkum arkadaşı Ali Oymak'ı da alarak, görevli Astsubay Uzman Çavuş Numan Güvenir'in özel otomobiliyle sırra kadem bastı. Tüm sınır kapıları tutulurken, firarilerin Yunan Adaları'na kaçabilecekleri olasılığına karşı Ege ve Akdeniz’de operasyon başlatıldı.

Filmlerdeki gibi

Adam öldürmek, cinayete azmettirmek ve çek senet tahsilatı suçlarından hükümlü Kürşat Yılmaz'ın Burdur Cezaevi'nden kaçışı filmlerdeki firarları aratmadı. 230 hükümlü ve 127 tutuklunun kaldığı Burdur Kapalı Cezaevi'nde 6 aydır yatan Kürşat Yılmaz, günler öncesinden yaptığı kaçış planını önceki gece uygulamaya koydu. Ülkücü baba, kaçış planına, daha önce parasal işlerini yürüten ve cinayetten 26 yıl hapis cezası bulunan Ali Oymak'ı da dahil etti. Kürşat Yılmaz ve Oymak, pazartesi gecesi rahatsızlandıklarını söyleyerek cezaevi görevlilerine başvurdu. Hastaneye sevk işlemi, gündüzleri 09.00-17.00 arasında, ancak cezaevi doktorunun muayenesinden sonra yapılırken, inisiyatif kullanan cezaevi yetkilileri Yılmaz ve Oymak'ı hastaneye sevketti. Bu sırada cezaevinde görevli Uzman Çavuş Numan Güvenir, devreye girerek, iki mahkumu doktora kendisinin götüreceğini bildirdi.

Mercedes'le kaçtılar

2 mahkumu ana binadan çıkaran Uzman Çavuş Güvenir, onları 06 TZF 20 plakalı 1976 model sarı renkli Mercedes otomobilinin bagajına saklayıp saat 03.00'te cezaevinden ayrıldı. Aslen Tokatlı olan 31 yaşındaki Uzman Çavuş Güvenir'in 1 yıl önce Burdur'da göreve başladığı öğrenildi. Kürşat Yılmaz'ın, eski polis olan eşi Tülay Çetin Yılmaz'ın, bir kaç gün önce 06 TKY 01 plakalı beyaz Mercedes ile Burdur'da görüldüğü ileri sürüldü. Firarla ilgili soruşturma geniş çaplı sürdürülüyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!