Uçuk kaçık internet milyarderi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Uçuk kaçık internet milyarderi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2002 01:50

Bilgisayar korsanlığından vazgeçip kurduğu internet şirketiyle önce yıldızı parlayan, sonra da iflas eden Alman milyarder Kim Schmitz, Bangkok'ta yakalandı. Suudi terörist Usame bin Ladin'in başına 10 milyon dolar koyduğunu açıklayan Schmitz, 21 Ocak'ta internette naklen intihar edeceğini açıklamıştı.

Çolgın seks yaşamıyla tanınan ve iflas ettikten sonra kayıplara karışan Alman internet milyoneri Kim Schmitz, önceki gün Tayland'ın başkenti Bangkok'un uluslararası havaalanında gözaltına alındı. Polisin İngiliz haber ajansı Reuters'a yaptığı açıklamaya göre, Alman Büyükelçiliği'nin talimatı üzerine Schmitz'in pasaportuna el konuldu ve gözaltına alınmasından sonra Göçmen Dairesi'ne gönderildi.

Şirketi iflas eden ve çok sayıda kişiye borçlandığı öne süren ‘‘tatlı hayat’’ meraklısı 27 yaşındaki Kim Schmitz'in peşinde olan alacaklılardan kurtulmak için kayıplara karıştığı söyleniyordu. Yakalanmadan önce Hamburg'dan bir yakın dostunu arayarak İsviçre'de olduğunu ve bir süre ortada görünmeyeceğini belirten 150 kiloluk Schmitz'in peşine kredi borçları yüzünden bankalar dedektif takmıştı. Schmitz, magazin basınında ve kendi internet sitesinde playboy güzelleriyle sık boy gösteriyor ve su gibi para harcıyordu..

Bir zamanlar bilgisayar korsanı olan Kim Schmitz, daha sonra kurduğu internet sitesiyle bir servet sahibi oldu. ‘‘www.kimble.org’’ sitesinden bin Ladin'le ilgili duyurusuyla bir anda şöhreti de yakaladı. Kim Schmitz, dünyanın en çok aranan adamının tutuklanmasını sağlayacak bilgi verene 10 milyon dolarlık ödül vaat etmişti.

İNTİHAR EDECEĞİM

Schmitz'in son çılgınlığı intihar tarihini açıklaması oldu. Alman genç, doğum günü olan 21 Ocak'ta (yarın) yaşamına son vereceğini dünyaya duyurdu. İnternet sitesinden mezartaşına ‘‘Kim Schmitz, 21.01.1974'te doğdu, 21.01.2002'de öldü. Yeterse yeter. Kim Schmitz gelecek pazartesi ölecek. Bu siteden Kim'in ölümünü ücretsiz ve naklen izleyebilirsiniz’’ diye yazılmasını istedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!