Ücretsiz aydınlatacaklar

Güncelleme Tarihi:

Ücretsiz aydınlatacaklar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 1999 00:00

Haberin Devamı

Belediyelere yönelik bir kampanya hazırlayan Philips kampanyaya katılan ve seçici kurul tarafından belirlenecek tarihi eserleri ücretsiz olarak aydınlatacak. Kampanyaya son katılma tarihi 30 Haziran.

Elektronik şirketi Philips, ‘‘Şehrinizin Güzelliği Karanlıkta Kalmasın'' başlığını verdiği bir kampanya başlattı. Aydınlatma araçları üreten şirket, şehirlerdeki tarihi eserleri ücretsiz olarak aydınlatacak.

Philips, şu ana kadar Boğaziçi Atatürk Köprüsü, TBMM binası, Anıtkabir, Topkapı Sarayı, Süleymaniye Camii, Sultanahmet Camii, Çırağan Sarayı gibi birçok yapının aydınlatmasını yapan Philips'in kampanyası belediyelere yönelik olarak hazırlandı.

Bu kampanya için bir bütçe ayıran Philips başvuran belediyelerin ışıklandırılmasını önerdiği eserleri, oluşturulan bir seçici kurul tarafından değerlendirilecek ve seçilen eserler ücretsiz olarak aydınlatılacak. Aydınlatılacak eser sayısı, kampanyaya başvuran eserlere göre belirlenecek.

Philips yetkilileri iyi bir ışıklandırmanın şehir kimliği ve şehir yaşantısı üzerinde çok çeşitli ve önemli etkilerinin yanı sıra birçok sorunu ortadan kaldıracağını, aydınlatmanın şehrin güzelliği ile doğrudan ilişkisi olduğunu belirtiyorlar.

Ayrıca aydınlatmanın trafik kazalarını önlemekten suç olaylarını engellemeye kadar birçok yararı olduğunu, iyi yapılan ışıklandırmanın turizmi ve ekonomiyi de etkileyeceği görüşündeler.

Temmuzda açıklanacak

Türkiye genelindeki tüm belediyelere açık olan kampanyaya katılmak isteyen belediyelerin en son 30 Haziran 1999 tarihine kadar gerekli belgelerle birlikte Philips'e başvurmaları gerekiyor. Seçici kurul tarafından belirlenen eserler Temmuz ayı içinde açıklanacak.

KAMPANYAYA KATILMA KOŞULLARI

Belediye ile ilgili bilgiler:

Belediyenin adı

Bağlı olduğu il veya ilçe

Toplam nüfus

Belediye ve bölge hakkında genel bilgi

Eserle ilgili bilgiler:

Aydınlatılacak yerin ismi

Aydınlatılacak yerin önemi (Aydınlatma gerekçesi)

Aydınlatılacak yer ile ilgili fotoğraflar

İrtibat kurulacak kişinin telefon ve faks numarası

İsteyen belediyeler bu bilgileri Philips'e ulaştıracaklar.

İrtibat Tel: 0 (216) 522 15 00.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!