Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? 2021 ücretli öğretmenlik sonuçları için gözler MEB'de

Güncelleme Tarihi:

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanır 2021 ücretli öğretmenlik sonuçları için gözler MEBde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2021 03:21

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları öğretmen adaylarının gündeminde yer almaya devam ediyor. Temmuz ayında başlayan işlemler ile ilçelerin Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurularını yapan adaylar MEB'den gelecek açıklamalara kilitlendi. Farklı branşlardan ücretli öğretmenlik için müracaatları olumlu değerlendirilen adaylar eylül ayı itibariyle görevlerine başlayabilecekler. Peki, 2021-2022 ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? İşte, ücretli öğretmen başvuru sonucu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

Ücretli öğretmenlik başvurularının ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılacak duyurulara gözler çevrildi. Eğitim öğretim kurumlarında görev yapmayı bekleyen binlerce öğretmen adayı, başvuru işlemlerini e Devlet üzerinden gerçekleştirdi. Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçları yapılan değerlendirmelerin ardından adaylara SMS olarak bildirilecek. Ancak 2021 ücretli öğretmen başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz belli olmadı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarının açıklanacağı tarihi henüz duyurmadı. Sonuçlar açıklandığı zaman öğretmenlere bakanlık tarafından SMS ile bilgilendirme yapılacak. Ayrıca sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden il ve ilçe müdürlükleri sayfasından öğrenilecek.
Ayrıca görevlendirilen ücretli öğretmenlerin diploma formasyon belgesi, nüfus cüzdanı, sağlık raporu (son altı aylık tek hekimli), sabıka kaydı temin ederek görevlendirildikleri okula teslim etmeleri gerekmektedir.

Haberin Devamı

ÜCRETLİ ÖĞRETMENİN GÖREVLERİ NELERDİR?

Ücretli öğretmenlerin görevleri branşlarına ve çalıştıkları kuruma göre farklılık gösterir.

1- Okul öncesi öğretmenler de ücretli çalışabilir. 4- 6 yaş arasındaki çocukların sosyal becerilerini geliştirmek ve onarı ilköğretime hazırlamak, ücretli okul öncesi öğretmenlerin görevleri arasında yer alır.

2- Sınıf öğretmenlerinin görevleri öğrencilere okuma yazma öğretmektir. Ek olarak sınıf öğretmenleri matematik, beden eğitimi, müzik ve fen bilimleri derslerine de girer. Öğrencilerin çok yönlü gelişimlerinde önemli bir rol oynayan sınıf öğretmenleri, yarım dönem ya da 1 yıl boyunca eğitim verebilir.

3- Ücretli öğretmenler sınıf içerisinde disiplini sağlar.

4- Öğrencilerin ders içerikleriyle ilgili sorduğu soruları yanıtlar.

5- Öğrencilerin sosyal yönlerini ve iletişim becerilerini geliştirecek etkinlikler düzenlemek.

BAKMADAN GEÇME!